Sport

Megvédte bajnoki címét a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Megvédte bajnoki címét a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

2021. március 21., vasárnap
Megvédte bajnoki címét a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

A címvédésért lépett pályára a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE együttese az I. osztályú csapatbajnokság rájátszásában, amelynek 2020-hoz hasonlóan ismét a szegedi Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok adott otthont. Ehhez az alapszakasz győztesének előbb a Fehérvár BSE-t, majd a Multi Alarm SE-t kellett legyőznie.

Az első feladatot remek játékkal teljesítették: a fehérváriak ellen mind a kilenc összecsapáson nyerni tudtak (9–0), így megalapozták a pécsiek elleni, döntőnek is beillő találkozó hangulatát. A rájátszás főmeccse a bajnokság utolsó összecsapása volt, amelyen a címvédő a korábbi egyeduralkodó Multi Alarm SE ellen játszott. A korábbi meccsek alakulása alapján a képlet egyszerű volt: aki nyer, azé az aranyérem.

A férfi egyénikkel kezdődött a párharc, ebből a szegediek jöttek ki jobban: a 29 éves malajziai légiós, Iskandar Zulkarnain bizonyított, legyőzte a tokiói olimpiára készülő Krausz Gergelyt, míg Pápai Balázs Szerecz Márton ellen nyert két szettben, így Pápai Bálint hiába kapott ki Pytel Gergőtől, 2–1-re előnybe került a Tisza SE.

Ami a női egyénit illeti, előzetesen a szegediek, Sárosi Laura és Silvi Wulandari tűntek esélyesebbnek, ám alaposan megizzasztotta őket Gonda Daniella, illetve Bukoviczki Bianka. Ettől függetlenül mindketten behúzták a meccsüket, így 4–1-es Tisza SE-vezetésnél egyetlen sikerre került a címvédés.

Nem adta fel a Pécs, megnyerték mindkét férfi párost, így 4–3-nál szorossá vált a találkozó. Végül a női páros döntött a bajnoki címről: a Wulandari, Sárosi duó két szettben nyert a Gonda, Bukoviczki kettős ellen, ezzel eldőlt minden, a vegyes párost így le sem kellett játszani, kezdődhetett az ünneplés (5–4). A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE fennállása második csapatbajnoki aranyérmét szerezte meg az élvonalban.

– Próbáltuk nem nyomásként kezelni azt, hogy bajnokként a címvédés a dolgunk, hanem erőt meríteni ebből. Lépésről lépésre haladtunk, aprólékosan építettük fel a rájátszást. Hatalmas dolog, hogy újra mi lettünk a legjobbak, edzőként és csapattársként is gratulálok mindenkinek, aki hozzátett ehhez a történelmi sikerhez – nyilatkozta a 2015 óta Szegeden élő játékos-edző, Didi Purwanto.

A csapatbajnokság végeredménye:
1. Goodwill Pharma Tisza Tollas SE
2. Multi Alarm SE
3. Fehérvár Badminton SE

AGoodwill Pharma Tisza Tollas SEbajnokcsapatának tagjai:Bálint Máté, Bozsogi Mira, Kereszti Zoltán, Kószó Mira, Könczöl Ádám, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Piliszky András, Sárosi Laura, Silvi Wulandari, Iskandar Zulkarnain,játékos-edző:Didi Purwanto.


Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Fehérvár Badminton SE 9–0
Tollaslabda, I. osztályú csapatbajnokság, rájátszás, Szeged.Játékvezetők: Cserni Mária, Soltészné Vígh Andrea, Soltész Ferenc.

Mérkőzések:
Iskandar Zulkarnain–Mórocz Ákos 21–6, 21–12
Piliszky András–Turzó Balázs 21–12, 21–11
Könczöl Ádám–Dubicz Máté 21–16, 21–10
Sárosi Laura–Tárkány-Szűcs Dóra 21–12, 21–8
Silvi Wulandari–Kustán Noémi 21–11, 21–9
Bálint Máté, Didi Purwanto–Mihályi Levente, Mórocz Ákos 21–14, 21–17
Iskandar Zulkarnain, Pápai Bálint–Dubicz Máté, Letsch Péter 21–10, 21–9
Sárosi Laura, Silvi Wulandari–Kustán Kata, Kustán Noémi 21–10, 21–4
Kereszti Zoltán, Bozsogi Mira–Mihályi Levente, Kömives Dóra 21–16, 16–21, 21–11

Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Multi Alarm SE 5–4
Tollaslabda, I. osztályú csapatbajnokság, rájátszás, Szeged.Játékvezetők: Cserni Mária, Soltészné Vígh Andrea, Soltész Ferenc.
Mérkőzések:
Iskandar Zulkarnain–Krausz Gergely 21–12, 21–8
Pápai Balázs–Szerecz Márton 21–15, 21–17
Pápai Bálint–Pytel Gergő 10–21, 14–21
Sárosi Laura–Gonda Daniella 21–16, 15–21, 21–18
Silvi Wulandari–Bukoviczki Bianka 21–12, 21–17
Didi Purwanto, Piliszky András–Krausz Gergely, Pytel Gergő 11–21, 14–21
Iskandar Zulkarnain, Pápai Bálint–Samatcha Tovannakasem, Tóth Henrik 20–22, 16–21
Silvi Wulandari, Sárosi Laura–Gonda Daniella, Bukoviczki Bianka 21–13, 21–10
Didi Purwanto, Bozsogi Mira–Samatcha Tovannakasem, Kiss Fanni – játék nélkül

További eredmény: Multi Alarm SE–Fehérvár Badminton SE 8–1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.