Matteo Salvini: a budapesti találkozón a jövőbeli Európa értékeit fektetik le

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja – válaszolta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője az MTI kérdésére a nemzetközi sajtónak kedden adott online interjúban, amely megelőzte csütörtökön esedékes budapesti útját.

Kijelentette, hogy a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz. „A Covid-19 után Európa is más lesz, lehetőség nyílik egy új európai identitás újragondolására” – mondta Salvini.

Megjegyezte, hogy a Liga, a Fidesz és a Jog és Igazságosság párt közös európai értékeket vallanak, amely a munkát, a jólétet, a biztonságot, a családokat, az Európát megalapító keresztény értékeket helyezi középpontba. „Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával” – közölte Matteo Salvini.

Hozzátette, nem szerepel napirenden a Liga csatlakozása az Európai Néppárthoz (EPP). Kijelentette, ha az Identitás és Demokrácia és az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládja egyesülne, a második legnagyobb frakció lenne, és „ismét naggyá tenné Európát”.

Előző sztori

Csak a neki kedves mondatokat emelte ki Mihálik Edvin

Következő sztori

Gréczy Zsolt nadrágban és az ATV-ben