Közélet

Lövésztanfolyam indult Vásárhelyen

Lövésztanfolyam indult Vásárhelyen

2021. március 3., szerda
Lövésztanfolyam indult Vásárhelyen

A lövész altiszti szakmai tanfolyam az „Acélkocka”, öt lépcsőből álló altiszti képzési rendszer második moduljának a része, ahol a jövő rajparancsnokát és rajparancsnok helyettesét képzik. A több mint négy hónapos képzés most kezdődő része azért hasznos, mert a résztvevők a katonai szervezetnél már meg is szerzik a későbbi beosztásukhoz fontos csapatgyakorlatot.

A Magyar Honvédség altiszt képzését tekintve legnagyobb létszámú szakmai tanfolyamot harmincnyolcan kezdték meg a hódmezővásárhelyi laktanyában. Közülük tizenöten a polgári életből érkeztek a képzésre, a többiek pedig belső toborzással jelentkeztek, tehát már korábban is a Magyar Honvédség állományába tartoztak. A dandárnál ez a tanfolyam már a második lövész szakmai képzés, a kiképzők most a 62. Lövészzászlóalj katonái lesznek.

A tanfolyamot sikeresen teljesítők az altiszt avatást követően kerülnek majd beosztásba a különböző katonai szervezeteknél.

(Forrás: Búz Csaba főhadnagy)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.