Frissítve

Újabb százezer magyart oltanak be a hétvégén, noha tegnap lemondták!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának. Ellenőrizni is lehet az oltottságot, mutatjuk, hogyan. 

Bár pénteken lemondták, ma mégis tömegesen oltják a magyarokat.

Kovács Zoltán közölte: az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a vakcianinfo.gov.hu oldalon. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

Ez az állítás IDE KATTINTVA ellenőrizhető, csak ki kell választani a releváns táblázatokban Magyarországot, illetve az összehasonlítandó országokat, és már kész is a lista.

“Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak” – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért.

A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony – emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál. “Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része” – hangoztatta.

Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban – lépésről lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

Kattintásra nagyítható a táblázat

Előző sztori

A kormány a korlátozással érintett szektorokra is kiterjeszti a bértámogatást

Következő sztori

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatásoknál