Kórházlelkészségi akciót hirdet Szeged-Csanádi Egyházmegye

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
„Tiéd már a szabadság, az Élet teljessége” olvashatjuk az áldás szövegében, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata készít húsvéti lélek-ápolóként az egészségügyi dolgozóknak és a kórházban fekvő betegeknek - írja közleményében az Egyházmegye.

A pandémia és az ezzel járó, több, mint egy éve tartó változás folyamatos készenlétet igényel mindannyiunktól, de az egészségügyben dolgozóktól még inkább kiemelt alkalmazkodást követel. Ahogy mi is, ők is fáradtak. Ezt felismerve a Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai a betegek és hozzátartozók mellett imáikkal támogatták az egészségügyben dolgozókat is.

ismerteti a Szeged-Csanádi Egyházmegye

A nagyhéten a Szolgálat munkatársai több ezer ajándékkártyát juttatnak el az egyházmegye kórházaiba. A kártyákon olvasható áldás a húsvét üzenetét közvetíti a nap, mint nap a betegekért küzdő, őket gyógyító és ápoló dolgozóknak. A képen kivirágzott kereszt a feltámadás valóságát és örömét szimbolizálja, amely a mai helyzettel párhuzamba állítva arra irányítja a figyelmet, hogy a nehéz, embert próbáló idők egyszer enyhülnek és véget érnek.

A húsvét mai is a reményt erősíti, közvetíti. Most is szabadok vagyunk a szeretetre és arra, hogy embertársaink javán munkálkodjunk.

zárja sorait az Egyházmegye.

Előző sztori

302 új halottja van a koronavírus-járványnak

Következő sztori

Márton Anita már edzésben, a júniusi ob-n tervezi a visszatérést