Egészség

Karikó Katalin szerint már az első adag vakcina is véd

Karikó Katalin szerint már az első adag vakcina is véd

2021. március 2., kedd
Karikó Katalin szerint már az első adag vakcina is véd

Vasárnap jelentették be, hogy Magyarországon a Pfizer-vakcinánál a korábbi 21 helyett 35 napos különbséggel adják be a megváltozott oltásiterv szerin. Saját közösségi oldalán reagált egy ezzel kapcsolatos kérdésre Karikó Katalin, aki az mRNS alapú oltóanyag fejlesztését alapozta meg kutatásaival.

A szegedi kötődésű kutatóbiológus kifejtette, hogy már az első adag vakcina is védettséget jelent, és még ha hónapokkal később is jön a második dózis, akkor annak is jónak kell lennie.

Karikó Katalin fontos információkat adott a Pfizer-vakcina tárolásáról is. Azt írta, hogy korábban mínusz 70 fokos tárolását írták elő, mert annál magasabb hőmérséklete nem tesztelték. A múlt héten az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság az újabb tesztekre alapozva azonban közölte, hogy a vakcina normál hűtési körülmények között is tárolható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.