Jogtalanul sarcol az önkormányzati cég a díjemeléssel – állítja a szegedi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tegnapi napon megírtuk, hogy az IKV megemeli a bérleti díjakat. Erre a Fidesz közleményben reagált, amely szó szerint így hangzik.

“Felháborodva tapasztaljuk, hogy Szeged városa bérleti díjemelésbe fogott annak ellenére, hogy a kormány a vészhelyzet idejére ezt egyértelműen megtiltotta a területi önkormányzatoknak, hogy ezzel is csökkentse azok terheit, akik önkormányzati ingatlant bérelnek tevékenységük folytatásra vagy lakáscélra.

Mind azt bérlőktől megtudtuk, van olyan üzlet vagy jótékonysági szervezet, amelyik több mint egy éve zárva tart, és mégis többet kell fizetnie, ugyanis az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) 2,9 százalékkal, azaz az infláció mértékével mégis megemelte a bérleti díjat.

Jellemző az önkormányzati cégre, amikor kérdőre vonják őket jogtalan sarcolás miatt, hárít és terel, hiszen a 609/2020-as kormányrendelet egyértelműen fogalmaz “a veszélyhelyzet ideje alatt az állami és önkormányzati bérleti szerződésekre vonatkozó eltérő szabályokról”. Ebben pedig olvasható, hogy a hatálybalépéstől kezdve az önkormányzatok a veszélyhelyzet megszűnéséig nem bonthatnak fel bérleti szerződéseket, illetve bérleti díjat sem emelhetnek saját tulajdonú ingatlanjaikban.

A fentiek fényében a Szegedi Fidesz felszólítja az IKV Zrt-t, hogy azonnal fejezze be a jogtalan sarcolási gyakorlatot!”

Szegedi Fidesz

Előző sztori

Magyar kupa: elkerülte egymást a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém

Következő sztori

Szlávik János: húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat