Jó úton jár a Szeged-Csanád GA

Négy meccsen tíz pont a Vukmir-legénység mérlege

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett, így eltávolodott a kiesőzónától a labdarúgó NB II-ben. Dragan Vukmir csapatára a háromhetes válogatott szünetet követően ismét erőltetett menet vár.

Pechesen indult a tavasz

Balszerencsésen kezdődött Dragan Vukmir szegedi szerepvállalása, ugyanis az első tétmeccsén Szentlőrincen irreális körülmények között, szakadó hóesésben egy nyerhető mérkőzésen veszített a csapat. A fájó baranyai vereséget követően imponálóan kezdtek a Haladás ellen, azonban a szombathelyi gárda egy büntetővel és egy gyors kontrával fordítani tudott a Szent Gellért Fórumban. A Budaörs ideiglenes otthonából ugyan sikerült pontot rabolni, de egy hétre rá a bajnokaspiráns DVSC egy félidő alatt öt gólt szerezve átrobogott a szegedieken.

Sorsfordító meccsek

A nem túl eredményes rajtot követően sorsfordító meccsek vártak a Tisza-partiakra, ugyanis két hét alatt három közvetlen riválisukkal is összemérhették tudásukat. Elsőként a Siófok otthonában gólzáporos meccsen, Varga Szabolcs 90. percben szerzett góljával sikerült 3-2-re nyerni. Majd három nappal később hazai pályán hátrányból fordítva, a csereként beálló Germán duplájának köszönhetően ugyancsak 3-2-vel fektették két vállra a Szolnokot. A dobogóra pályázó Gyirmót otthonában egy felejthető mérkőzésen sikerült gól nélküli döntetlent elérni, majd a sereghajtó DEAC vendégeként értékes három pontot szereztek a szegedi futballisták.

Távolodnak a kiesőzónától

Az elmúlt hetek sikerességének értékét jól mutatja, hogy a Loki elleni vereség után mindössze két pont választotta el a kék-feketéket a kiesőzónától, de az azt követő négymeccses veretlenségi szériának köszönhetően már a 12. helyen áll a csapat, hét ponttal megelőzve a kiesőhelyen álló Szentlőrincet.

– Január elején kezdtük el a közös munkát, mindössze három hét állt rendelkezésünkre a felkészülés során. A kezdetektől fogva minden játékos maximálisan odatette magát, elégedett vagyok az elvégzett munkával – értékelte a kezdeteket Dragan Vukmir.

A vezetőedző kiemelte, az utolsó négy meccsen már az eredményességgel sem volt gond, hiszen a megszerezhető tizenkettőből tíz pontot szerzett a csapat.

Áprilisi meccsdömping

A háromhetes válogatott szünetet követően ismét beindul a nagyüzem a másodosztályban, ugyanis áprilisban hat meccset vív majd a Szeged-Csanád GA.

–Sűrű program volt mögöttünk, de a játékosok jól bírták a terhelést. Most bajnoki szünet következik, ahol ismét komoly munka vár a keretre. A szünet után ismét erőltetett menet vár a csapatra, de készen állunk, hogy ezt a feladatot is sikeresen abszolváljuk majd – tűzte ki a célt a szegediek mestere.

A kék-feketék legközelebb április 4-én, a Vasast fogadják a Szent Gellért Fórumban.

Kiemelt kép: DEAC

Előző sztori

Duda Ernő: lehetnek a mostaninál is ragályosabb mutációk, de szerencsére az ember nem hasonlít túlzottan a denevérre!

Következő sztori

Elmarad a Bárka Kézműveskikötő, de a Hídivásár helyzete biztató