Illegális hulladéklerakókat számoltak fel Csongrádon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Állami támogatással szabadult meg több hulladéklerakótól a város szélén az önkormányzat. Nyolcmillió forintból az elhagyott szemét felszámolását, összegyűjtését, elszállítását és kezelését tudták fedezni - írja a Délmagyarország.

A lap szerint város pályázati forrásból számolt fel a felhalmozott hulladéklerakók közül néhányat, a Belügyminisztérium által meghirdetett „Tisztítsuk meg az országot!” projekt részeként csaknem 8 millió forintos támogatást kaptak erre a célra. Az összegből az elhagyott hulladék felszámolását, összegyűjtését, elszállítását és kezelését fedezték.

– A programnak köszönhetően két terület tisztult meg, innen 28 konténernyi hulladékot szállíttattunk el a Mária út és az elkerülő út mellől, valamint a Zöldfa utca folytatásán három helyről. Gumiabroncsokat, mindenféle bútorokat, rengeteg papírt, valamint építési törmeléket gyűjtöttek össze a kollégák, összesen 252 tonna szemetet számoltunk fel – mondta Bárdos Rita, az önkormányzat munkatársa.

(Kiemelt kép: Majzik Attila)

2022
Előző sztori

Programot hirdetett a Momentum, amiből csak a magyarok 99%-a maradt ki!

Következő sztori

Az ország legmodernebb pszichiátriai központja épül Szegeden