Így robog a vonat a felújított Szeged–Hódmezővásárhely-szakaszon – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mozdony vezetőfülkéjéből szemlélhetjük a két város között felújított vasúti szakaszt.

Nagy Bence YouTube-felhasználó töltött fel a csatornájára egy 22 perces videót, amelyben gyorsított sebességgel, az M41-es mozdony vezetőfülkéjéből nézve roboghatunk végig a 135-ös Szeged–Békéscsaba-vasútvonalon.

A videó azért is érdekes, mert a vonal Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszát február 22-én adták át az utasforgalomnak, miután 2018 áprilisában a tram-train projekt keretein belül elkezdték felújítani.

Mint ismeretes, Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült. Emellett ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat, jelenleg pedig folyamatban van még a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisa. Ez a pályaszakasz 100 km/h-s megengedett sebességre lesz alkalmas a szükséges hatósági eljárások lefolytatása után.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Kigyulladt egy kocsi Mórahalmon

Frissítve
Következő sztori

Kiderült: elhalasztják a tömeges oltást!

Legutóbbi hasonló cikkek