Közlekedés

Így robog a vonat a felújított Szeged–Hódmezővásárhely-szakaszon – videó!

Így robog a vonat a felújított Szeged–Hódmezővásárhely-szakaszon – videó!

2021. március 5., péntek
Így robog a vonat a felújított Szeged–Hódmezővásárhely-szakaszon – videó!

Nagy Bence YouTube-felhasználó töltött fel a csatornájára egy 22 perces videót, amelyben gyorsított sebességgel, az M41-es mozdony vezetőfülkéjéből nézve roboghatunk végig a 135-ös Szeged–Békéscsaba-vasútvonalon.

A videó azért is érdekes, mert a vonal Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszát február 22-én adták át az utasforgalomnak, miután 2018 áprilisában a tram-train projekt keretein belül elkezdték felújítani.

https://www.youtube.com/watch?v=UQ4KokB1vpw&t=485s&ab_channel=BenceNagy

Mint ismeretes, Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült. Emellett ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat, jelenleg pedig folyamatban van még a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisa. Ez a pályaszakasz 100 km/h-s megengedett sebességre lesz alkalmas a szükséges hatósági eljárások lefolytatása után.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.