Szórakozás

Idén sem lesz Volt Fesztivál és Balaton Sound

Idén sem lesz Volt Fesztivál és Balaton Sound

2021. március 18., csütörtök
Idén sem lesz Volt Fesztivál és Balaton Sound

Az idei évre tervezett soproni TelekomVOLTés zamárdi Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják.

"Egyelőre nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom a korábbi mértékben újrainduljon Európa szerte,

mindemellett hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a Balaton Sound kapuit" - idézte Fülöp Zoltán fesztiváligazgatót.

Lobenwein Norbert, aVOLTalapítója kiemelte: a soproni fesztivál portfoliójuk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra tervezték a kapunyitást.

"Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenekvoltunk a halasztás mellett dönteni.

Most, a járvány harmadik hulláma közepén még azt sem látjuk, egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása" - hangsúlyozta. Hozzátette: az idei fellépői listával a megszokottnál jóval korábban elkészültek, azonban még meghirdetni sevoltlehetőségük azt.

A közlemény emlékeztet arra, hogy sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában, emellett a nemzetközi turnék is elmaradnak a bizonytalanság miatt.

A Balaton Sound és a TelekomVOLTszervezőinek tájékoztatása szerint mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keresnek a két eseménynek. Erre azonban a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt nem találtak a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást.

MÁJUSIG KELL DÖNTENI A SZIN-RŐL

Mint azt korábban lapunk megtudta, a Szegedi Ifjúsági Napok kapcsán még nem született meg a döntés, hogy megrendezik vagy sem az idei fesztivált. A szervezők lapunknak február végén azt mondták, hogy a szervezési munkát megkezdték, a végleges döntést az idei Szegedi Ifjúsági Napok megtartásáról májusig kell meghozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.