Közélet

Hamarosan befejeződik a Szeged és Ópusztaszer közötti egymilliárdos kerékpárút építése

Hamarosan befejeződik a Szeged és Ópusztaszer közötti egymilliárdos kerékpárút építése

2021. március 17., szerda
Hamarosan befejeződik a Szeged és Ópusztaszer közötti egymilliárdos kerékpárút építése

A két éve épülő kerékpárútat várhatóan május végére már teljesen birtokukba vehetik a lelkes biciklizni vágyók. Szeged már 2019-ben átadta a városhatárig terjedő szakaszt. A többi részen is akad, ahol már teljesen kész az út, de olyan is, ahol éppen csak a bozótirtáson jutottak túl.

A 4519-es út mentén a Fehér-tói csatornától egészen Szeged közigazgatási határáig tartó szakasz 655 millió forintos támogatást kapott az Európai Uniótól, a beruházás teljes költsége 881 millió forint volt, ennyiből készült el a 2 és fél méter széles, 6235 méter hosszú kerékpárút.

A munkák folytatására Sándorfalva, Dóc és Ópusztaszer a megyei önkormányzattal közösen, konzorciumban pályázott, majd a munkák megkezdése óta szakaszosan haladnak a kerékpárút építésével, mivel a munkaterületeket nem egyszerre tudták átadni a kivitelezőnek.

A beruházás sok ingatlant érintett, ráadásul a területek különböző besorolásúak voltak: Sándorfalvánál például egy lápos, ingoványos területet le is kellett csapolni, majd feltölteni.

Most úgy tűnik, ha a járvány nem szól közbe, akkor a több mint 1 milliárd forintból épülő kerékpárutat teljes hosszában májusban vehetik hivatalosan is birtokba a kerekezők, ami azt jelenti, hogy a jövőben Szegedtől egészen Ópusztaszerig biztonságosan, a közúti forgalomtól elkülönített kerékpáros sávon tehetik majd meg a nagyjából harminc kilométeres utat a biciklizők.

A statisztikák azt mutatják, erre nagy szükség is van, mert Csongrád-Csanád megyében a nyári hónapokban kiugróan magas a bringások száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.