Félszázan megint hiába próbálkoztak

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 51 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A rendőrök február 28-án 5 óra 30 perc és március 1-én 5 óra 30 perc között tíz esetben összesen huszonnyolc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Mórahalom, Kübekháza és Makó közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, líbiai, albán és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Továbbá a járőrök vasárnap 11 óra 45 perckor 23 határsértőt fogtak el Nagylak külterületén. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások előállították őket a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Előző sztori

Kisbusszal karambolozott egy traktor Csongrád közelében

Következő sztori

Egy melléképület teteje gyulladt ki Makón