Illegális bevándorlás

Félszázan megint hiába próbálkoztak

Félszázan megint hiába próbálkoztak

2021. március 1., hétfő
Félszázan megint hiába próbálkoztak

A rendőrök február 28-án 5 óra 30 perc és március 1-én 5 óra 30 perc között tíz esetben összesen huszonnyolc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Mórahalom, Kübekháza és Makó közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, líbiai, albán és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Továbbá a járőrök vasárnap 11 óra 45 perckor 23 határsértőt fogtak el Nagylak külterületén. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások előállították őket a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.