Vélemény

Fehér füst, vörös köd és sárga irigység

Fehér füst, vörös köd és sárga irigység

2021. március 9., kedd
Fehér füst, vörös köd és sárga irigység

Felszállott a fehér füst, persze nem azért, mert a Jobbik irodájában tartották a pápaválasztást, hanem mert az éjszaka közepén leltároztak, ami már amúgy is nagyon hihető. Miközben számba vették a krumplit, a lábosokat, a piros aranyat, a Soros-kolbászt és a „neonácimarxista” konyhaművészet egyéb fontos alapjait, egyszer csak egy alufóliába tekert cucc került elő a spájzból. Biztosan sonka, gondolta az éjjeli leltározó és mir nix, dir nix felbontotta a csomagolást. „Habemus sonkánk” akarta kiáltani, de akkora füst kerekedett, hogy csak egy „mein Kampf, izé, mein Gott” kiáltás szaladt ki a száján és máris báránybőrbe bújtatott farkasirháig ázott a tűzoltórendszertől. Ázott a parizer és a szerverszoba is, amiből Milos Forman nyilván leforgatta volna a „Tűz van Babám 2"-t, ám így csak milliós kár keletkezett és egy újabb ordas hazugság (báránybőrben persze).

A sajtó felé úgy kommunikálta a kínos esetet a Ballik szóvivője, hogy a pirotechnikai eszközt nyilván egy képviselő vitte be, mivel őket nem vizsgálják át a belépésnél, ám ő már egy ideje a Fidesz színeiben politizál. Persze, hol másutt… Csak a bibi (azon kívül, ami a fejükben van), hogy a Fideszben nincs ilyen politikus. Ejnye-bejnye, miért kell mindig füllenteni? A kérdés csak az, hogy minek tárol egy baloldali párt füstgránátot az irodájában? Netán tüncire készülnek Fegyőrékkel és a többi világtalannal? Valahogy spontán ez ugrott be, de hát mint NER-lovag ugye elég rosszmájú vagyok.

Vörös köd is volt/van/lesz, mivel „Piroskáék” még mindig tolják az oltásellenes kommunikációt. „Ez volt Orbán Waterlooja” filozofált Dobrev Klára férje a hétvégi adminisztrációs hibáról. OK, de akkor a miniszterelnökünk volt Wellington, mivel a védekezési csatában az Európai Unióban jelenleg a második helyen vagyunk Málta után. Kedden már jóval egymillió felett volt a beoltottak száma Magyarországon. Ergo győzelem! Persze ezért a sárga irigység a Gyurcsány-pártoktól.

Szijjártó Péter utazik és beszerzi a vakcinákat, Sára Botond kiszállítja őket, az operatív törzs a kormánnyal karöltve ezerrel pörög. Eközben a baloldal fenyegetőzik, hisztériázik és telehazudja a liberális médiumokat. Gondoljunk csak bele, a keleti vakcinák adják az oltások kb. egyharmadát, ha nem szerezte volna be őket a kormány, most közel 400 000 emberrel kevesebb lenne védett.

Persze Brüsszel sem tétlenkedik a harmadik hullám közben, mivel gőzerővel dolgoztak azon, hogy kizárják a Fideszt az Európai Néppárt frakciójából. Ettől nyilván csillapodott volna a pandémia, ám megelőző csapásként elhagytuk a liberális politikai színtársulatot. Már éppen ideje volt. Ám a munka ezután sem maradt abba, hiszen készül az új kötelezettségszegési eljárás, mert a kormány nem veszi le a drogok listájáról a füvet. Hurrá, azután jöhet megint a kvóta, a transzneműek jogai és a Jóisten tudja még mi. Ám lassan kirajzolódik előttem Brüsszel vágyálma egy új embertípusról: a transznemű, drogfüggő, liberális bevándorló. Remek lesz, csak majd felmerül egy komoly probléma: ki fog adót fizetni és bejárni dolgozni? Mert ők tuti, hogy nem.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.