Fehér füst, vörös köd és sárga irigység

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felszállott a fehér füst, persze nem azért, mert a Jobbik irodájában tartották a pápaválasztást, hanem mert az éjszaka közepén leltároztak, ami már amúgy is nagyon hihető. Miközben számba vették a krumplit, a lábosokat, a piros aranyat, a Soros-kolbászt és a „neonácimarxista” konyhaművészet egyéb fontos alapjait, egyszer csak egy alufóliába tekert cucc került elő a spájzból. Biztosan sonka, gondolta az éjjeli leltározó és mir nix, dir nix felbontotta a csomagolást. „Habemus sonkánk” akarta kiáltani, de akkora füst kerekedett, hogy csak egy „mein Kampf, izé, mein Gott” kiáltás szaladt ki a száján és máris báránybőrbe bújtatott farkasirháig ázott a tűzoltórendszertől. Ázott a parizer és a szerverszoba is, amiből Milos Forman nyilván leforgatta volna a „Tűz van Babám 2″-t, ám így csak milliós kár keletkezett és egy újabb ordas hazugság (báránybőrben persze).

A sajtó felé úgy kommunikálta a kínos esetet a Ballik szóvivője, hogy a pirotechnikai eszközt nyilván egy képviselő vitte be, mivel őket nem vizsgálják át a belépésnél, ám ő már egy ideje a Fidesz színeiben politizál. Persze, hol másutt… Csak a bibi (azon kívül, ami a fejükben van), hogy a Fideszben nincs ilyen politikus. Ejnye-bejnye, miért kell mindig füllenteni? A kérdés csak az, hogy minek tárol egy baloldali párt füstgránátot az irodájában? Netán tüncire készülnek Fegyőrékkel és a többi világtalannal? Valahogy spontán ez ugrott be, de hát mint NER-lovag ugye elég rosszmájú vagyok.

Vörös köd is volt/van/lesz, mivel „Piroskáék” még mindig tolják az oltásellenes kommunikációt. „Ez volt Orbán Waterlooja” filozofált Dobrev Klára férje a hétvégi adminisztrációs hibáról. OK, de akkor a miniszterelnökünk volt Wellington, mivel a védekezési csatában az Európai Unióban jelenleg a második helyen vagyunk Málta után. Kedden már jóval egymillió felett volt a beoltottak száma Magyarországon. Ergo győzelem! Persze ezért a sárga irigység a Gyurcsány-pártoktól.

Szijjártó Péter utazik és beszerzi a vakcinákat, Sára Botond kiszállítja őket, az operatív törzs a kormánnyal karöltve ezerrel pörög. Eközben a baloldal fenyegetőzik, hisztériázik és telehazudja a liberális médiumokat. Gondoljunk csak bele, a keleti vakcinák adják az oltások kb. egyharmadát, ha nem szerezte volna be őket a kormány, most közel 400 000 emberrel kevesebb lenne védett.

Persze Brüsszel sem tétlenkedik a harmadik hullám közben, mivel gőzerővel dolgoztak azon, hogy kizárják a Fideszt az Európai Néppárt frakciójából. Ettől nyilván csillapodott volna a pandémia, ám megelőző csapásként elhagytuk a liberális politikai színtársulatot. Már éppen ideje volt. Ám a munka ezután sem maradt abba, hiszen készül az új kötelezettségszegési eljárás, mert a kormány nem veszi le a drogok listájáról a füvet. Hurrá, azután jöhet megint a kvóta, a transzneműek jogai és a Jóisten tudja még mi. Ám lassan kirajzolódik előttem Brüsszel vágyálma egy új embertípusról: a transznemű, drogfüggő, liberális bevándorló. Remek lesz, csak majd felmerül egy komoly probléma: ki fog adót fizetni és bejárni dolgozni? Mert ők tuti, hogy nem.

Georg Spöttle

Előző sztori

Megkongatták a vészharangot, soha ennyien nem voltak még kórházban

Következő sztori

Kéményseprők mentettek életet Vásárhelyen