Ennyit ér Szeged polgármesterének szava

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi közgyűlés KDNP frakciójának vezetője, Haág Zalán közösségi oldalára kitett posztjában írt arról, hogy az eredeti ígéretek szerint szombaton kellett volna megnyitni az áttelepített hasznátcikk-piacot a Cserepes soron.

A képviselő a megadott időpontban ott járt az újonan kijelölt helyszínen, azokkal, akik még hittek Botka László szavában. “Tegnap, a megadott időpontban ott jártam a kijelölt “új piac” területén, és azokkal, akik korábban még hittek a város vezetőjének ígéretében,

ismételten meggyőződhettem arról, mennyit is ér Szeged polgármesterének szava.Sokakat megtévesztett, ismét.

Hogyan is mondta, polgármester úr? Fizessenek a gazdagok? De kinek a zsebébe fognak? A szegények piaca, 250 ember megélhetése az egyik oldalon, a sok milliárdos privát befektetői a másikon. Ez a baloldali politika a 21.századi Magyarországon.”-írta bejegyzésében Haág Zalán.

A képviselő azt is leírta, hogy évek óta zajlik a kiszorítósdi, Szeged baloldali vezetésének nincs más célja, mint hogy “megtisztítsa” a Cserepes sori piac területét. Véleménye szerint, mivel sok ezer szegedi a piac utolsó napján is a pénztárcájával szavazott, újabb hazugság következett: lesz hétvégi piac március 6-tól a Cserepes soron – csak pár száz méterrel arrébb. “Ahol persze se buszjárat, se parkolók, se közmű nem volt, dehát a polgármester adott szava sokak szemében garancia volt.”-jegyezte meg a képviselő.

Természetesen, mint a kellemetlen ügyeknél megszokott, a szegedi városvezetés szemernyit sem érzi magát hibásnak az ügyben és másra mutogat. Arra hivatkoztak, hogy a szombati piac megszervezését magára vállaló magánvállalkozó elállt korábban tett szándéknyilatkozatától, ezért nem nyitott ki szombaton a piac. Arról pedi egyelőre semmilyen hír nincs, hogy a szavukat tartva bárhol helyet kaphatna a használtcikk piac.

Korábban mi is megírtuk, hogy nehéz elképzelni, hogy a kijelölt helyszínen bármilyen piac is lesz a közeljövőben, mivel egy gazos, elhanyagolt területről van szó.

Előző sztori

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon

Következő sztori

Ferenc pápával találkozott a miniszterelnökség államtitkára