Közélet

Ennyit ér Szeged polgármesterének szava

Ennyit ér Szeged polgármesterének szava

2021. március 7., vasárnap
Ennyit ér Szeged polgármesterének szava

A szegedi közgyűlés KDNP frakciójának vezetője, Haág Zalán közösségi oldalára kitett posztjában írt arról, hogy az eredeti ígéretek szerint szombaton kellett volna megnyitni az áttelepített hasznátcikk-piacot a Cserepes soron.

A képviselő a megadott időpontban ott járt az újonan kijelölt helyszínen, azokkal, akik még hittek Botka László szavában. "Tegnap, a megadott időpontban ott jártam a kijelölt "új piac" területén, és azokkal, akik korábban még hittek a város vezetőjének ígéretében,

ismételten meggyőződhettem arról, mennyit is ér Szeged polgármesterének szava.Sokakat megtévesztett, ismét.

Hogyan is mondta, polgármester úr? Fizessenek a gazdagok? De kinek a zsebébe fognak? A szegények piaca, 250 ember megélhetése az egyik oldalon, a sok milliárdos privát befektetői a másikon. Ez a baloldali politika a 21.századi Magyarországon."-írta bejegyzésében Haág Zalán.

A képviselő azt is leírta, hogy évek óta zajlik a kiszorítósdi, Szeged baloldali vezetésének nincs más célja, mint hogy "megtisztítsa" a Cserepes sori piac területét. Véleménye szerint, mivel sok ezer szegedi a piac utolsó napján is a pénztárcájával szavazott, újabb hazugság következett: lesz hétvégi piac március 6-tól a Cserepes soron - csak pár száz méterrel arrébb. "Ahol persze se buszjárat, se parkolók, se közmű nem volt, dehát a polgármester adott szava sokak szemében garancia volt."-jegyezte meg a képviselő.

Természetesen, mint a kellemetlen ügyeknél megszokott, a szegedi városvezetés szemernyit sem érzi magát hibásnak az ügyben és másra mutogat. Arra hivatkoztak, hogy a szombati piac megszervezését magára vállaló magánvállalkozó elállt korábban tett szándéknyilatkozatától, ezért nem nyitott ki szombaton a piac. Arról pedi egyelőre semmilyen hír nincs, hogy a szavukat tartva bárhol helyet kaphatna a használtcikk piac.

Korábban mi is megírtuk, hogy nehéz elképzelni, hogy a kijelölt helyszínen bármilyen piac is lesz a közeljövőben, mivel egy gazos, elhanyagolt területről van szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.