Sport

Csak ne a koronavírus döntsön a MOL-Pick Szeged–Kiel párharcban!

Csak ne a koronavírus döntsön a MOL-Pick Szeged–Kiel párharcban!

2021. március 5., péntek
Csak ne a koronavírus döntsön a MOL-Pick Szeged–Kiel párharcban!

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az idei BL-szezon első percétől kezdve a koronavírushoz próbálta igazítani a kiírást. A lehető legtöbb meccs megrendezésére törekedtek, olykor túl erőszakosan is - emlékezzünk a szegediek breszti vendégjátékára. Végül a csoportkört kis túlzással a vírus nyerte meg, a két csoportban összesen 10 megállapított eredménnyel zárták le a küzdelmeket és juttattak tovább minden csapatot.

A szegediek azok után, hogy ősszel egyetlen meccsen sem tudtak teljes kerettel kiállni a vírus miatt, a sorozat végén is megszenvedték a járvány. A Flensburg elleni hazai és PSG elleni idegenbeli meccsük két pontját játék nélkül, megállapított eredménnyel az ellenfél kapta.

A cseppet sem reális végeredmény szerint a Szeged a csoportjában 6. helyen zárt, így a másik csoport 3. helyezettjével, a Kiellel találkozik a nyolc közé jutásért. A németek címvédőként érkeznek Szegedre, miután a májusról decemberre halasztott négyes döntőt megnyerték.

ÉVTIZEDES MÚLTÚ PÁRHARC

A szegediek eddig nyolc alkalommal találkoztak a THW Kiellel, mindannyiszor a Bajnokok Ligájában. Érdekesség, hogy az évtizedes múltra visszatekintő párharcban csupán egyszer, tíz évvel ezelőtt voltak csoportellenfelek, egyszer a negyeddöntőben, míg az utóbbi két alkalommal - a mostanihoz hasonlóan - a nyolc közé jutásért játszottak. A mérleg kieli fölényt mutat, ötször nyertek, és háromszor kaptak ki - mindannyiszor Szegeden. Az egyenes kieséses szakaszban a szegedieknek soha nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. Legutóbb a 2017/18-as szezonban találkozott a két csapat, akkor idegenben 7 góllal volt jobb a Kiel, otthon ebből a hátrányból 1 gólt tudott eltüntetni a Szeged.

- Sok olyan külső körülmény befolyásolta a szezonunkat, aminek sajnos az lett az eredménye, hogy hatodik helyen zártunk a csoportban. Nem ezt képzeltük, de kár lenne már ezen rágódni. A Kiellel kell összemérni a tudásunkat, ők a címvédők, így talán a legerősebbek a mezőnyben. Ha teljes lenne a csapatunk, akkor elmondanám, hogy mi lenne a megoldás a Kiel ellen, de

nekünk az lenne a legfontosabb, hogy a csapatból mindenki edzeni és játszani tudjon és optimálisan tudjunk készülni

- mondta lapunknak a MOL-Pick Szeged válogatott kapusa.

A jelenlegi helyzetben a Szegednek akkor van a legnagyobb esélye a március 31. és április 8. között lejátszandó két meccsen a továbbjutásra, ha mielőbb teljes létszámban, a koronavírusból remélhetőleg addig felépülő Juan Carlos Pastor vezetésével a szezonban először tudnának zavartalanul készülni 2-3 hetet. Az első meccset Szegeden rendezik - várhatóan továbbra is zárt kapuk mögött.

KIEL: MEGINT A NÉGYES DÖNTŐ A CÉL

A címvédő németek hivatalos oldalán hosszasan méltatják a MOL-Pick Szeged eredményeit, külön kiemelve Bánhidi Bencét, akiről megemlítik, hogy a szegediek legeredményesebb játékosa. Mindezek ellenére elég egyértelműen jelezték, hogy a továbbjutást tűzték ki célul. "Klubunk minden nehézség, a koronavírus ellenére sem változtatott céljain: szeretnénk az Final4-be jutni, hogy teljesítsük rajongóink legnagyobb kívánságát. Nem adjuk fel, mindig nyerni akarunk" - írják.

A MOL-Pick Szeged–THW Kiel meccs összecsapás győztese a PSG–Celje meccs győztesével találkozik majd a legjobb négy közé jutásért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.