Bérletvisszaváltás egyelőre nincs, módosított menetrend és heringparti viszont van!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiverte a biztosítékot a szegedieknél a szerdán életbe lépett rendkívüli, egész napos menetrend, amely következtében több járat is ideiglenesen megszűnt. A bérletvisszaváltásra vonatkozó kérdésünktől megnémult az SZKT.

Mint ismeretes, a Volánbusz és a MÁV március 10-ig ingyenesen visszaváltotta az elővételben vásárolt márciusi bérleteket a járványügyi szigorítások következtében megváltozott utazási szokások miatt. Ebből adódóan még hétfőn kérdéseket küldtünk az SZKT-nak arra vonatkozóan, hogy terveznek-e hasonló bérletvisszaváltási akciót. Választ nem kaptunk, a közlekedési társaság azonban kedden közleményben jelezte, hogy rendkívüli, egész napos menetrend lép életbe március 10-től. A változtatás következtében több járat is ideiglenesen megszűnt, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot.

Több olvasónk is felháborodott üzenetben jelezte, hogy érthetetlennek és átgondolatlannak tartja a menetrend módosítását. A legtöbb észrevétel közös pontja, hogy a járatritkításokból adódóan sokkal többen utaznak egy-egy járaton, a zsúfoltság pedig növeli a fertőzésveszély kockázatát.

– Remélem a döntéshozók közül sokan utaznak az 5-ös trolival reggelente. Egy gombostűt sem lehetne elejteni rajta. Ha ez a járvány elleni védekezést szolgálja, akkor én megeszem a kalapom – fakadt ki levelében Zita.

Péter a szőregi járatok telítettségére és összehangolatlanságára hívta fel a figyelmet. – A 67Y-os csak óránként közlekedik és többnyire szólóbusz jár ezen a vonalon, így teljesen tele van. Esténként nincsenek összhangban a villamosok és a buszok, így aki a munka végeztével hazafelé tartana, annak könnyen lehet, hogy egy órát kell várakoznia a belvárosban – állapította meg a szőregi lakos.

Többen is jelezték, hogy a megváltozott menetrend miatt inkább más módját választanák a közlekedésnek, ugyanakkor mivel megváltották egész hónapra a bérletüket, így szeretnék azt kihasználni. Ez ismét felveti a bérletvisszaváltás kérdését. Reméljük a Szegedi Közlekedési Társaság mielőbb válaszol megkeresésünkre.

Előző sztori

Figyelem! Változik a vonat- és buszközlekedés!

Következő sztori

Lengyelországból igazolhat válogatott átlövőt a MOL-Pick Szeged