Krimi

Agresszív férfi hőbörgött a mórahalmi kormányablakban

Agresszív férfi hőbörgött a mórahalmi kormányablakban

2021. március 5., péntek
Agresszív férfi hőbörgött a mórahalmi kormányablakban

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított vezetői engedélyét február 28-ig járművezetéstől eltiltás miatt bevonták. A férfi március 1-jén megjelent a kormányablakban, hogy igazolványát visszakérje. Az eljáró ügyintéző a kérést nem tudta teljesíteni, mivel azt állapította meg, hogy az okmány még a rendőrségen található. Ezt közölte is a férfival, aki erre indulatosan, dühösen reagált, s csak nagy nehezen távozott a hivatalból.

Ezután a gyanúsított egy álnéven létrehozott, de saját fényképével ellátott profil alatt, egy közösségi portálon elektronikus üzenetet tett közzé. Ebben a jogosítványával kapcsolatos intézkedésre szólított fel, különben – mint írja - „meg kell szurkálnia valakit”. Az üzenetben a férfi a kormányablak eljáró ügyintézőjét is nevesítette valamint megfenyegette.

A terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban a főügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés veszélyére valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta. Utóbbi indokot a főügyészség szerint különösen az támasztja alá, hogy a gyanúsítottal szemben hasonló, személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt két eljárás is folyamatban van.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.