A kormány a korlátozással érintett szektorokra is kiterjeszti a bértámogatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A korlátozással érintett szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást és az adókedvezményt, ráadásul nemcsak a zárással érintett két hétre, hanem egész márciusra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a Facebookra feltöltött posztjában.

Schanda Tamás hozzátette, a kormány döntése értelmében az érintett vállalkozásoknál elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját, ezen felül pedig a cégeknek bértámogatást és adókedvezményeket is biztosítanak.


Az államtitkár megjegyezte, a baloldal a magyar embereket és vállalkozásokat zsebelte ki, amikor válság volt. Az országnak azonban csak egyre rosszabb lett, az elhibázott stratégiájuk nem segített kilábalni a krízisből. Schanda Tamás úgy vélte, a baloldal nem tanul semmiből, így most is nyugdíjat vennének el, adót emelnének, a magyar családokat sarcolnák meg.

A jelenlegi kormány azonban támogatásokat nyújt, hogy miközben harcol a vírus ellen, a vállalkozásokat is védeni tudja.

“Csak együtt győzhetjük le a járványt! Tartsuk be a szabályokat, oltassuk be magunkat minél többen, és biztassuk erre a családtagjainkat, barátainkat is!” – fogalmazott az államtitkár a Facebookon.

MTI

Előző sztori

Szerbiában újabb korlátozásokat vezettek be

Frissítve
Következő sztori

Újabb százezer magyart oltanak be a hétvégén, noha tegnap lemondták!