Közélet

A korlátozások után folytatódhat a Czeglédy-per

A korlátozások után folytatódhat a Czeglédy-per

2021. március 9., kedd
A korlátozások után folytatódhat a Czeglédy-per

Hétfőre bebizonyosodott: legkorábban egy hónap múlva lehet Czeglédy Csaba adócsalási ügyének következő tárgyalási napja – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a halasztásról a Kecskeméti Törvényszék. A portál szerint a védőügyvédeket arról értesítette a bíróság, hogy április 7-én és 8-án lesznek a következő tárgyalási napok.

Czeglédy Csaba mellett húszan ülnek a vádlottak padján, így a bírókkal, az ügyésszel, a védőkkel és a hallgatósággal együtt az első tárgyalási napon legalább negyvenen vettek részt. A résztvevők nagy száma pedig akadályozta azt is, hogy a tárgyalási napot telekommunikációs eszközök segítségével lehessen megtartani.

Czeglédy Csabát és vádlott-társait bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádak szerint Gyurcsány Ferenc ügyvédje egy céghálózatot alakított ki, amelynek alsóbb szintjein iskolaszövetkezetek, középső szintjén két koordinátorcég, a legfelsőbb szinten pedig Czeglédy saját, Human Operator Zrt. nevű cége helyezkedett el. Ezzel egy olyan számlázási láncot hoztak létre, amelynek célja a módszeres adócsalás volt. Az áfát a cégek nem fizették be, majd a be nem fizetett adót vissza is igényelték az államtól. A vád szerint a diákmunkások adóterheit a bűnszervezet szintén nem fizette be. Ezzel kis híján 6,3 milliárdos kárt okoztak az államnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.