/

A korlátozások után folytatódhat a Czeglédy-per

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bár a koronavírus-járvány miatt halasztani kellett a Czeglédy-per tárgyalását, jelenleg úgy tűnik, hogy csupán egy hónapot késik az ügy, és április 7-én, valamint 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódhat a per - írja a Magyar Nemzet.

Hétfőre bebizonyosodott: legkorábban egy hónap múlva lehet Czeglédy Csaba adócsalási ügyének következő tárgyalási napja – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a halasztásról a Kecskeméti Törvényszék. A portál szerint a védőügyvédeket arról értesítette a bíróság, hogy április 7-én és 8-án lesznek a következő tárgyalási napok.

Czeglédy Csaba mellett húszan ülnek a vádlottak padján, így a bírókkal, az ügyésszel, a védőkkel és a hallgatósággal együtt az első tárgyalási napon legalább negyvenen vettek részt. A résztvevők nagy száma pedig akadályozta azt is, hogy a tárgyalási napot telekommunikációs eszközök segítségével lehessen megtartani.

Czeglédy Csabát és vádlott-társait bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádak szerint Gyurcsány Ferenc ügyvédje egy céghálózatot alakított ki, amelynek alsóbb szintjein iskolaszövetkezetek, középső szintjén két koordinátorcég, a legfelsőbb szinten pedig Czeglédy saját, Human Operator Zrt. nevű cége helyezkedett el. Ezzel egy olyan számlázási láncot hoztak létre, amelynek célja a módszeres adócsalás volt. Az áfát a cégek nem fizették be, majd a be nem fizetett adót vissza is igényelték az államtól. A vád szerint a diákmunkások adóterheit a bűnszervezet szintén nem fizette be. Ezzel kis híján 6,3 milliárdos kárt okoztak az államnak.

Előző sztori

Ukrán embercsempészt fogtak Csanádpalota közelében

Következő sztori

Szlávik doktor szerint nagyon súlyos a helyzet