Közélet

A baloldal jelenlegi karmestere: Botka László - mondta Tápai Péter a HírTV-ben

A baloldal jelenlegi karmestere: Botka László - mondta Tápai Péter a HírTV-ben

2021. március 31., szerda
A baloldal jelenlegi karmestere: Botka László - mondta Tápai Péter a HírTV-ben

Amilyen kommunikációs stratégiát kitalálnak Szegeden, ilyen például "az önkormányzatok kivéreztetése" című mű, akkor az előbb-utóbb a baloldalon össznépi hangzatban fog megjelenni

- magyarázta a műsorban a szegedi Fidesz alelnöke, akit eredetileg arról kérdezett a műsorvezető - véletlenül Ujhelyi Istvánt nevezve Szeged polgármesterének -, hogy milyen az adópolitika így a járvány idején a városban.

A konkrét kérdésre válaszolva Tápai közölte, az önkormányzat a járványt megelőző utolsó pillanatban megemelte a parkolási díjakat és megemelni próbálták a helyi adó mértékét, ami a nagy adózókat sújtotta volna.

Tápai azt mondta, jobban kellene segítenie a helyi kis- és középvállalkozásokat az önkormányzatnak.

A műsorvezető rékérdezett arra is, hogyan fordulhatott elő, hogy miközben a kormány lefelezte a vállalkozások iparűzési adóját, az önkormányzat a teljes összegről küldött értesítést. Tápai erre azt mondta, ez számára is érthetetlen. Hozzátette, a magas ingatlanadót sem hajlandó átütemezni az önkormányzat, vagy moratóriumot bevezetni, de beszélt a visszamenőlegesen megemelt esővízadóról, amelyről lapunk is írt EBBEN a cikkben.

A teljes műsor itt nézhető végig:

https://www.youtube.com/watch?v=PMKGkVfmmn0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.