A baloldal jelenlegi karmestere: Botka László – mondta Tápai Péter a HírTV-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amilyen kommunikációs stratégiát kitalálnak Szegeden, ilyen például “az önkormányzatok kivéreztetése” című mű, akkor az előbb-utóbb a baloldalon össznépi hangzatban fog megjelenni

– magyarázta a műsorban a szegedi Fidesz alelnöke, akit eredetileg arról kérdezett a műsorvezető – véletlenül Ujhelyi Istvánt nevezve Szeged polgármesterének -, hogy milyen az adópolitika így a járvány idején a városban.

A konkrét kérdésre válaszolva Tápai közölte, az önkormányzat a járványt megelőző utolsó pillanatban megemelte a parkolási díjakat és megemelni próbálták a helyi adó mértékét, ami a nagy adózókat sújtotta volna.

Tápai azt mondta, jobban kellene segítenie a helyi kis- és középvállalkozásokat az önkormányzatnak.

A műsorvezető rékérdezett arra is, hogyan fordulhatott elő, hogy miközben a kormány lefelezte a vállalkozások iparűzési adóját, az önkormányzat a teljes összegről küldött értesítést. Tápai erre azt mondta, ez számára is érthetetlen. Hozzátette, a magas ingatlanadót sem hajlandó átütemezni az önkormányzat, vagy moratóriumot bevezetni, de beszélt a visszamenőlegesen megemelt esővízadóról, amelyről lapunk is írt EBBEN a cikkben.

A teljes műsor itt nézhető végig:

Előző sztori

„Mindenki elvesztette a derűt, jókedvet, talán a boldogságot is” – mondta Orbán Viktor

Következő sztori

Új korszak kezdődik az adózásban