Közélet

12 milliárdból épül csúcsmodern víruskutató labor Magyarországon

12 milliárdból épül csúcsmodern víruskutató labor Magyarországon

2021. március 5., péntek
12 milliárdból épül csúcsmodern víruskutató labor Magyarországon

Az emberi erőforrások minisztere közlése szerint a csúcstechnológiával felszerelt laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza vírus vagy éppen a krími-kongói vérzéses láz vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában.

A koronavírus-járvány okán felértékelődött a járványügyi biztonság szerepe a világban, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló, laboratóriuma biztosítja majd a legkorszerűbb körülményeket és infrastrukturális feltételeket a veszélyes kórokozók diagnosztikája, illetve kutatása terén.

A most épülő új komplexum amellett, hogy Magyarország járványügyi biztonságának megőrzését és fejlesztését szolgálja, garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.