/

12 milliárdból épül csúcsmodern víruskutató labor Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenkétmilliárd forintból épül új Nemzeti Biztonsági Laboratórium Magyarországon – közölte a Facebookon Kásler Miklós tárcavezető.

Az emberi erőforrások minisztere közlése szerint a csúcstechnológiával felszerelt laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza vírus vagy éppen a krími-kongói vérzéses láz vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában.

A koronavírus-járvány okán felértékelődött a járványügyi biztonság szerepe a világban, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló, laboratóriuma biztosítja majd a legkorszerűbb körülményeket és infrastrukturális feltételeket a veszélyes kórokozók diagnosztikája, illetve kutatása terén.

A most épülő új komplexum amellett, hogy Magyarország járványügyi biztonságának megőrzését és fejlesztését szolgálja, garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is.

Előző sztori

Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész

Következő sztori

Kigyulladt egy kocsi Mórahalmon

Legutóbbi hasonló cikkek