Balhé

Újra ÖLNI szeretnének Budapesten???

Újra ÖLNI szeretnének Budapesten???

2021. február 10., szerda
Újra ÖLNI szeretnének Budapesten???

Plakátkampányba kezdett a főváros azért, hogy oltakozásra buzdítsa a lakosságot. Karácsony Gergelyék külön koronavírus-infót is működtetnek, Koronavírus Budapest néven. Innen származhat az a plakát is, amelyen most a fél magyar (jobboldali) internet röhög és/vagy sír. Legalábbis a plakát alján ezt tüntették fel.

Ezt itt:

Azon röhög most mindenki, hogy bár vélhetően a “megölelni” szóra gondolhattak a szerzők, de ehelyett a “megölni” került a plakátra, ezzel nem is kicsit módosítva az üzenetet. Hogy nem valami csavaros marketingtrükkről lehet szó, azt mutatja a felirat feletti kép is, amin két ember ölelkezik, és borul egyikük a másik vállára.

A közösségi oldalon elképesztő sebességgel terjedő, plakátot ábrázoló fotó valódinak tűnik; nincs nyoma trükknek, de azért megpróbáltuk megtalálni az eredetijét is, hogy ellenőrizzük, tényleg így sikerült-e felírni a szöveget.

A fővárosi koronavírus-infó internetes oldalon egyelőre nem leltük meg; az ehhez tartozó közösségi oldalon se; de ha valamelyik olvasónk rábukkanna, akkor kérjük küldje el nekünk.

UPDATE: Karácsony Gergely szerint kamu a kép

Reagált Budapest főpolgármestere az interneten terjedő plakátra. Karácsony Gergely szerint hamisítványról van szó!

"Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros cége helyezte ki. Szeretném tisztázni, hogy a kép egy hamisítvány.

Felháborítónak tartom, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat, s velük együtt életeket tettek tönkre. A tegnapi napon éppen arról posztoltam, hogy ha nem is drámaian, de emelkednek a fertőzésszámok a fővárosunkban, ezért ismét óvatosnak kell lennünk.

A Főváros nemrégiben tájékoztatási kampányba kezdett, ahol az oltás fontosságára hívjuk fel a figyelmet szerte a városban, hiszen nagyon fontos, hogy minél többen megkapják a vakcinát, hogy utána visszatérhessünk régi életünkhöz.

A jogi lépéseket ebben az ügyben megtesszük. Az állampolgároknak egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért továbbra is kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat, és ne csináljon viccet abból, ami egyáltalán nem vicces - írta a főpolgármester és be is mutatta az eredeti plakátot:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.