Egyetem

Új helyen várja a betegeket a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó

Új helyen várja a betegeket a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó

2021. február 8., hétfő
Új helyen várja a betegeket a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó

A Szegedi Tudományegyetem SZAKK Pszichiátriai Klinika Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó február 8-tól a belvárosban, a Mars tér 20. szám alatt várja pácienseit. 488 négyzetméteren alakítottak ki betegbarát, korszerű infrastruktúrával ellátott 6 szakrendelőt, 2 pszichológusszobát, 1 csoportterápiás szobát, 1 kezelőhelyiséget, tágas várótereket, irodákat, valamint a gondozóknak és szociális munkásoknak pihenőszobákat.

Prof. Dr. Kálmán János, a Pszichiátriai Klinika igazgatója hangsúlyozta, hogy a pszichiátriai fekvőbeteg-ellátástól eltérő helyszínen, szintén a városközpontban lévő, könnyen megközelíthető szakrendelő és gondozó modern berendezésű és mind a hazai, mind a nemzetközi betegellátási normáknak megfelel. Mindez megkönnyíti a betegekkel való kapcsolattartás különböző formáit, többek között az otthoni beteglátogatások rendszerét. A klinika igazgatója elmondta, hogy a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó évente igen sok, közel 23 ezer esetet lát el. Az új központban a leggyakoribb pszichiátriai betegségek, azaz szorongásos-, hangulat- és személyiségzavarok, valamint pszichózisok különböző formáinak és más kevésbé gyakori pszichiátriai problémák - fekvőbeteg-ellátást nem igénylő - kezelése, gondozása zajlik. 

A betegfogadás telefonon vagy e-mail-ben történik előzetes bejelentkezés alapján. Telefonszámok: 62/341-630 vagy 62/341-631, 62/341-634. E-mail: gondozo.psych@med.u-szeged.hu

Az SZTE Pszichiátriai Klinika másik járóbeteg-ellátást végző egységében az affektív, az addiktológiai, a pszichózis, a memória, a pszichológiai és a pszichoterápiás szakambulanciák működnek a Vasas Szent Péter utca 1-3. szám alatti rendelőben. Ezekre a szakrendelésekre a következő telefonszámokon lehet bejelentkezni: 62/341-613, 62/342-337.

A Pszichiátriai Klinika egyik fekvőbeteg-ellátást biztosító egysége a korábbi I. sz. Belgyógyászati Klinika épületében, a Korányi fasor 8-10. szám alatt működik. Ebben az épületben egy általános pszichiátriai ambulancia működik, amelynek telefonos elérhetősége: 62/341-891.

Az ügyeleti, sürgősségi pszichiátriai ellátás a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályon (6725 Szeged, Semmelweis u. 6., Tel: 62/342-477, 62/342-499) történik, a klinika pszichiáter szakorvosainak közreműködésével. A Pszichiátriai Klinika másik fekvőbetegegysége – a koronavírus-járvány ideje alatt - Makón, a Kórház u. 2. szám alatt üzemel és döntően rehabilitációs és pszichoterápiás feladatokat lát el. Telefonszám: 62/511-151/451 mellék.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.