Közélet

Tűkön ülnek az utazók, roham indult a belföldi szálláshelyekért

Tűkön ülnek az utazók, roham indult a belföldi szálláshelyekért

2021. február 23., kedd
Tűkön ülnek az utazók, roham indult a belföldi szálláshelyekért

A közleményben felidézték: tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a magyarországi szálláshelyeken.

Májusra eddig 625 ezer vendégéjszakát jegyeznek az NTAK-nál, ez 11 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

Az MTÜ szerint az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul, hogy a SZÉP-kártyákra tavaly közel 20 százalékkal többet, csaknem 300 milliárd forintot utaltak a munkaadók a kedvezményeknek köszönhetően.

A tavalyi trendeket figyelembe véve az ügynökség szerint jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a magyarországi úti célokat.

A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, az MTÜ Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat - hívták fel a figyelmet utalva arra, hogy a nyitás az átoltottság függvénye.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.