Sport

Remek meccsel avatták fel a Tiszavirág Sportuszodát

Remek meccsel avatták fel a Tiszavirág Sportuszodát

2021. február 20., szombat
Remek meccsel avatták fel a Tiszavirág Sportuszodát

A két válogatott napok óta közösen készül, így nagy meglepetésekre nem lehetett számítani. Mezei Tamás szerezte az első magyar gólt az impozáns Tiszavirág Sportuszodában, majd nem sokkal később a Szegedi Vizilabda Egylet játékosa, Sánta Dániel megszerezte az első szegedi gólt az új uszodában.

Fotók: Derencsényi István/MVLSZ

A meccs eleje volt csak szoros, 3-3 után Gyárfás Tamás góljaival kettőre nőtt a magyar előny, amit tartani is tudott a magyar válogatott, majd Zalánki Gergő góljával már hárommal is vezettünk.

Kemény volt a barátságos meccs

Több játékosát is nélkülözte a vírusjárvány miatt válogatottunk, ennek ellenére tartani tudta előnyét, egészen az utolsó negyedig. Akkor azonban a szerbek megrázták magukat és néhány szép megmozdulással egyenlítettek, majd a végén a vezetést átvéve megnyerték a meccset.

Gólokban gazdag, jó mérkőzéssel avatták fel az uszodát, de a nézők nagyon hiányoztak.

Märcz Tamás a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Jó mérkőzés volt, aki nézte, szerintem nem csalódott. Szakmailag is lehet mire használni, mindkét csapat beleállt keményen. Jól kezdtünk, amire lehet számítani egy szerb csapat ellen, hogy nagyon kemény tempót diktál rögvest az elején, nem történt meg. Úgy érzem, fizikailag a végére bedaráltak minket, de vannak még tartalékaink, akik nem voltak itt. Nem mintha nem lennék elégedett azokkal, akik ma a vízben voltak. Kicsit súlyban, erőben fölénk nőttek a szerbek, igyekeztünk ezt mozgással kompenzálni. Szerettem volna természetesen nyerni, egy picit több koncentrációval ez meg lehetett volna, de legalábbis sokkal közelebb lehetett volna a két csapat. Szerettük volna, hogy minél több csapat kerettagja itt lehessen, akik a peremén voltak a válogatottnak, azokról tapasztalatokat szerezzünk, hogy tudjuk őket használni, szükség esetén bevetni őket”

Vízilabda, férfi válogatott mérkőzés
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–13 (6–4, 2–2, 1–3, 1–4)
Szeged TISZAVIRÁG SPORTUSZODA, zárt kapuk mögött.
Vezette:Kun Gy., Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG:
Vogel Soma – MANHERCZ K. 3, Erdélyi, Sedlmayer, Mezei 1, Zalánki 1, Angyal.Csere:Sánta 1, Pohl, Burián 1, Pásztor M., GYÁRFÁS T. 3, Nagy Ádám.Szövetségi kapitány:Märcz Tamás
SZERBIA:
G. Pijetlovics – Sz. Mitrovics 1, PRLAINOVICS 3, Vucsinics 1, D. Pijetlovics 1, MILOS CSUK 2, F. Filipovics 1.Csere:B. MITROVICS (kapus), Randjelovics 1, Drasovics 2, Velkics, Dedovics 1, Sz. Rasovics, Szubotics.Szövetségi kapitány:Dejan Szavics
Gól – emberelőnyből:
12/5, ill. 7/3
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. 1/1
Kipontozódott:
Angyal (25. p.), Drasovics (30. p.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.