Sport

Osztálykülönbséggel nyert a Loki Szegeden

Osztálykülönbséggel nyert a Loki Szegeden

2021. február 21., vasárnap
Osztálykülönbséggel nyert a Loki Szegeden

Ősszel hazai pályán 3-0-ra nyert a DVSC a Szegeden ellen. A debreceniek a hét elején edzőt váltottak, Kondás Elemérnek helyett a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor vette át a csapat irányítását. Az éllovas elleni meccsre az előző héthez képest három helyen változtatott a kezdőn Dragan Vukmir, a Danilo Pejovic, Mohl Dávid és Dobos Áron. Kikerült a csapatból, helyettük Varga Szabolcs, Kóródi Nándor és Miroslav Grumic kapott lehetőséget-utóbbi szokatlanul, középső védőként.

Ahogy az várható volt, a DVSC az első perctől kezdve magához ragadta az irányítást, a játék a szegedi térfélen zajlott. A vendégeknél a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs többször is próbálkozott távolról, de nem sikerült a kapuba találnia. A gólhoz legközelebb Szécsi Márk járt a Lokiból, a 17. percben egy szöglet után csukafejessel éppen Varga Bence kezébe juttatta a labdát, majd a 31. percben Bódi Ádám éles jobb oldali beadását az ötös sarkáról estében tolta éppen a kapu mellé. Az elsősorban a védekezésre ügyelő szegedieknek nem volt komolyabb lehetősége az első 45. percben.

A fordulás után Oláh Gergőt szerelték gyanú körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot, majd a Loki 9 perc alatt eldöntötte a meccset.

Oláh Gergő buktatása után néma maradt a játékvezető sípja. Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter

Az 51. percben Sós Bence csúsztatta Szécsi Márk beadását a kapuba (0-1), majd 2 perccel később Baráth Péter 10 méterről lőtt a hálóba (0-2), végül a csereként beállt Tischler Patrik fejelte a kapuba Bódi Ádám beadását (0-3).

Nem vett vissza az iramból a Debrecen, így továbbra sem volt komolyabb lehetősége a Szegednek a szépítésre- a 71. percben az első komolyabb szegedi helyzetet Gréczi Márton pördítette a kapu fölé. A vendéggóloknak még nem volt vége. A 78. percben Szécsi Márk egy szép csel után a tizenhatoson belülről lőtt a jobb alsó sarokba (0-4), majd 85. percben a lesre játszó szegedi védők közül Bárány Donát lépett ki és vihette egy az egyben Varga Bencére a labdát. A szegedi kapus még bravúrral bele tudott érni a lövésbe, de védenie nem sikerült (0-5).

Dragan Vukmir: Meg kell néznünk az első gól előtti tizenegyes esetet, amely után megszerezte a vezetést a Loki.Úgy gondolom nagyon véleményes volt az a szituáció. A játékosaim jól küzdöttek, mindenki harcolt. A második félidőben a vendégek kihasználták minden helyzetüket, megérdemelten nyertek. Próbáltunk több fiatalnak lehetőséget adni, hogy kiderüljön mennyire lehet számítani a jövőben. Megyünk tovább, dolgozunk, Siófokon meg kell szerezni a három pontot. 

Toldi Gábor: Tudtuk, hogy a Szeged nehéz helyzetben van, így zárt védekezést vártunk. Ezt megkaptuk, de szerencsére a második félidőben sikerült feltörni az addig jól záró reteszt. Örülök a sikernek, amely lendületet adhat a csapatnak. 

Labdarúgó NB II, 25. forduló
Szeged-Csanád GA–DVSC 0–5 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Pintér Csaba (Kis Zoltán, Baghy Csaba)
SZEGED-CSANÁD GA:
 Varga B. – Kővári (Ódor, 67.), Moga, Grumic, Simon Á. (Lestyán, 81.), Bitó (Illés R., 67.) – Gréczi, Jovanovic, Oláh G. (Gajdos, 60.), Varga Sz. – Kóródi (Dobos Á., 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DEBRECENI VSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Dzsudzsák (Haris, 78.), Varga J. (Tischler, a szünetben) – Pintér Á. (Baráth P., 40.), Bódi (Bévárdi, 71.), Sós – Szécsi (Bárány, 78.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerzők: 
Sós B. (51.), Baráth (53.), Tischler (60.), Szécsi (78.), Bárány (86.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.