Osztálykülönbséggel nyert a Loki Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ősszel hazai pályán 3-0-ra nyert a DVSC a Szegeden ellen. A debreceniek a hét elején edzőt váltottak, Kondás Elemérnek helyett a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor vette át a csapat irányítását. Az éllovas elleni meccsre az előző héthez képest három helyen változtatott a kezdőn Dragan Vukmir, a Danilo Pejovic, Mohl Dávid és Dobos Áron. Kikerült a csapatból, helyettük Varga Szabolcs, Kóródi Nándor és Miroslav Grumic kapott lehetőséget-utóbbi szokatlanul, középső védőként.

Ahogy az várható volt, a DVSC az első perctől kezdve magához ragadta az irányítást, a játék a szegedi térfélen zajlott. A vendégeknél a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs többször is próbálkozott távolról, de nem sikerült a kapuba találnia. A gólhoz legközelebb Szécsi Márk járt a Lokiból, a 17. percben egy szöglet után csukafejessel éppen Varga Bence kezébe juttatta a labdát, majd a 31. percben Bódi Ádám éles jobb oldali beadását az ötös sarkáról estében tolta éppen a kapu mellé. Az elsősorban a védekezésre ügyelő szegedieknek nem volt komolyabb lehetősége az első 45. percben.

A fordulás után Oláh Gergőt szerelték gyanú körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot, majd a Loki 9 perc alatt eldöntötte a meccset.

Oláh Gergő buktatása után néma maradt a játékvezető sípja. Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter

Az 51. percben Sós Bence csúsztatta Szécsi Márk beadását a kapuba (0-1), majd 2 perccel később Baráth Péter 10 méterről lőtt a hálóba (0-2), végül a csereként beállt Tischler Patrik fejelte a kapuba Bódi Ádám beadását (0-3).

Nem vett vissza az iramból a Debrecen, így továbbra sem volt komolyabb lehetősége a Szegednek a szépítésre- a 71. percben az első komolyabb szegedi helyzetet Gréczi Márton pördítette a kapu fölé. A vendéggóloknak még nem volt vége. A 78. percben Szécsi Márk egy szép csel után a tizenhatoson belülről lőtt a jobb alsó sarokba (0-4), majd 85. percben a lesre játszó szegedi védők közül Bárány Donát lépett ki és vihette egy az egyben Varga Bencére a labdát. A szegedi kapus még bravúrral bele tudott érni a lövésbe, de védenie nem sikerült (0-5).

Dragan Vukmir: Meg kell néznünk az első gól előtti tizenegyes esetet, amely után megszerezte a vezetést a Loki.Úgy gondolom nagyon véleményes volt az a szituáció. A játékosaim jól küzdöttek, mindenki harcolt. A második félidőben a vendégek kihasználták minden helyzetüket, megérdemelten nyertek. Próbáltunk több fiatalnak lehetőséget adni, hogy kiderüljön mennyire lehet számítani a jövőben. Megyünk tovább, dolgozunk, Siófokon meg kell szerezni a három pontot. 

Toldi Gábor: Tudtuk, hogy a Szeged nehéz helyzetben van, így zárt védekezést vártunk. Ezt megkaptuk, de szerencsére a második félidőben sikerült feltörni az addig jól záró reteszt. Örülök a sikernek, amely lendületet adhat a csapatnak. 

Labdarúgó NB II, 25. forduló
Szeged-Csanád GA–DVSC 0–5 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Pintér Csaba (Kis Zoltán, Baghy Csaba)
SZEGED-CSANÁD GA:
 Varga B. – Kővári (Ódor, 67.), Moga, Grumic, Simon Á. (Lestyán, 81.), Bitó (Illés R., 67.) – Gréczi, Jovanovic, Oláh G. (Gajdos, 60.), Varga Sz. – Kóródi (Dobos Á., 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DEBRECENI VSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Dzsudzsák (Haris, 78.), Varga J. (Tischler, a szünetben) – Pintér Á. (Baráth P., 40.), Bódi (Bévárdi, 71.), Sós – Szécsi (Bárány, 78.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerzők: 
Sós B. (51.), Baráth (53.), Tischler (60.), Szécsi (78.), Bárány (86.)

Előző sztori

Szeged rejtőzködő állatai

Következő sztori

115 határsértőt kaptak el egy nap alatt a megyében