Sport

Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA

Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA

2021. február 7., vasárnap
Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA

A minősíthetetlen körülmények között lejátszott idei első mérkőzésén idegenben 2-1-re kikapott a Szentlőrinctől a Szeged, így továbbra is a tabella alsó régiójában várta a Haladás elleni hazai folytatást. A Szeged-Csanád GA kezdője három helyen változott a korábbihoz képes: Takács János helyett Varga Bence kezdett a kapuban, míg az öt sárgás Oláh Gergő helyett a hosszú idő után visszatérő Aleksandar Jovanovic, Gajdos Zsolt helyén pedig Varga Szabolcs került a kezdőbe.A 8. helyezett Haladásból öt sárga lap miatt hiányzott Devecseri Szilárd.

A szegediek kezdték jobban a mérkőzést, előbb Miroslav Grumic, majd Dobos Áron is gólt szerezhetett volna, de mindketten néhány centivel elvétették a kaput. Aleksandar Jovanovic viszont nem hibázott a 16. percben, 18 méteres, jobblábas lövése a jobb sarokban kötött ki-megszerezve a megérdemelt vezetést a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának. (1-0)

A gól után is a szegediek voltak kapura veszélyesebbek, többször is növelhették volna előnyüket, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. A szombathelyieknek a 33. percben egymás után kétszer is lehetőségük volt az egyenlítésre, de előbb Varga Bence kapus védett, majd Németh Milán nem találta el a labdát 3 méterre a kaputól.

Az egészen jó iramú első félidő utolsó percében Medgyes Zoltán esett nagyot a tizenhatoson belül, a játékvezető szabálytalannak látta vele szemben Deák Istvánt és büntetőt ítélt, amit Németh Márió értékesített. (1-1)

Az iramra a második félidőben sem lehetett panasz, de helyzetből kevés volt. Az idő előrehaladtával Dragan Vukmir cseréivel a támadójátékot igyekezett erősíteni, azonban a hajrában a Haladás egy bal oldali támadás végén Medgyes Zoltán góljával megszerezte a győztes találatot. (1-2)

Dragan Vukmir: – Öt hete dolgozom a csapattal megismertem a keretet, ma azonban akadt egy - két játékos aki csalódást okozott. Felemás mérkőzés volt, ahol az első félidőben eldönthettük volna a magunk javát a mérkőzést, ugyanis számos ziccert kidolgoztunk, amelyeket sajnos nem tudtunk értékesíteni. 

Mátyus János:
 - Mindenek előtt további sok sikert kívánok a Szegednek, kívánom, hogy lépjen feljebb a tabellán, ugyanis ez a stadion és ez a város megérdemli a minőségi focit. Az első félidőben a hazaiak jól játszottak, helyzeteket alakítottak ki, de mi fokozatosan átvettük az irányítást és megfordítottuk a találkozót. Nagyon fontos három pontot szereztünk. 

Szeged-Csanád GA GA–Szombathelyi Haladás 1–2 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilágyi Sándor (Kis Zoltán, Belicza Bence)
SZEGED-CSANÁD GA: Varga B.  Ódor (Kővári, 87.), Pejovic, Deák I., Mohl  Jovanovic, Simon Á.  Varga Sz. (Bitó, 87.), Germán (Gajdos, a szünetben), Dobos Á. (Gréczi, 64.)  Grumic (Kóródi, 64.). Vezetőedző: Vukmir Dragan
HALADÁS
: Verpecz  Schimmer (Jancsó, 78.), Mocsi, Debreczeni Z. (Doktorics, 52.), Németh Mi.  Kiss B., Csilus, Holdampf, Bosnjak  Németh Má. (Dragóner, 66.), Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Jovanovic (16.), ill. Németh Má. (45., 11-esből) , Medgyes Z. (85.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.