Közélet

Nahát! Senkit nem büntettek meg kocsmai piálásért

Nahát! Senkit nem büntettek meg kocsmai piálásért

2021. február 2., kedd
Nahát! Senkit nem büntettek meg kocsmai piálásért

Gál Kristóf alezredes elmondta: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 213-szor intézkedtek a rendőrök. Közterületen 198-an, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein négyen, egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyeken pedig tizenegyen szegték meg hétfőn a maszkviselési szabályokat - ismertette.

Hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 22 763-szor intézkedtek maszkviselési szabályok megsértése miatt.

Közölte: hétfőn a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt 383 emberrel szemben intézkedtek. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom bevezetése óta 32 746 személlyel szemben intézkedtek országszerte a szabályok megszegése miatt.

Hétfőn a Magyarországon átutazókkal szemben 46 alkalommal intézkedtek a rendőrök a tranzitszabályok megsértése miatt, a szabályok életbe lépése óta összesen 10 840 ilyen intézkedés volt - mondta Gál Kristóf.

Hétfőn 7645 esetben ellenőrizték a rendőrök a helyszínen a hatósági házi karanténban lévőket és 2873 hatósági házi karantént rendeltek el országszerte, így kedden 18 030 emberre vonatkozik járványügyi megfigyelés illetve elkülönítés, közülük 1918-an használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást - ismertette az alezredes.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.