/

Modern eszközzel gyarapodott a gyermeksebészeti osztály

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálynak közel kétmillió forint értékben adományozott vénakereső vénaszkenner a Karitáció Alapítvány. Az új eszköz segítségével az osztály betegközpontú, gyermekbarátibb ellátást tud biztosítani.

Közel 2 millió forint értékű vénakereső vénaszkennert adományozott a Karitáció Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálynak. A hordozható állvánnyal ellátott új eszközt Hidegkuti Petra, az alapítvány kuratóriumának tagja adta át dr. Kovács Tamás egyetemi adjunktusnak, a Gyermeksebészeti Osztály vezetőjének.

Hidegkuti Petra megfogalmazása szerint még a legtapasztaltabb egészségügyi dolgozókat is próbára teszi a traumás balesetes gyerekek vérvétele. Az ijedtség, a sokk és a fájdalom megviseli a gyerekeket és a szülőket. Ilyen drámai helyzetekben jelent óriási segítséget ez az új eszköz.

– A vénaszkenner a bőr alatti vénák feltérképezésével adhat segítséget a vérvételekhez, vénás injekciók beadásához és branül állításokhoz – fogalmazott dr. Kovács Tamás.

Hangsúlyozta, hogy nehéz feladat a csecsemők és kisgyermekek ereinek a megtalálása, ebben nyújt majd komoly segítséget a vénaszkenner. Ily módon csökkenthető lesz a gyermekek számára fájdalmas, kellemetlen sikertelen próbálkozások száma, ezáltal is gyermekbarátibb ellátást tud biztosítani a Gyermekgyógyászati Klinika.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Vérszemet kapott egy szentesi tolvaj

Következő sztori

121 kóbor külföldit fogtak Csongrád-Csanádban