Megjött a hideg, kevesebb a migráns a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 30 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság..

A járőrök február 11-én 5 óra 30 perc és február 12-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen hat határsértőt tartóztattak fel Makó, Szatymaz és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok albán, tunéziai, indiai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 11-én délelőtt a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy bolgár, egy török és két román honosságú kamionban összesen 18 határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök február 11-én 22 órakor egy román honosságú mikrobuszban hat határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen.

A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Vetélkedőt hirdet az egyházmegye

Következő sztori

Orbán szerint nem kellenek újabb szigorítások!