Illegális bevándorlás

Megjött a hideg, kevesebb a migráns a megyében

Megjött a hideg, kevesebb a migráns a megyében

2021. február 12., péntek
Megjött a hideg, kevesebb a migráns a megyében

A járőrök február 11-én 5 óra 30 perc és február 12-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen hat határsértőt tartóztattak fel Makó, Szatymaz és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok albán, tunéziai, indiai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 11-én délelőtt a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy bolgár, egy török és két román honosságú kamionban összesen 18 határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök február 11-én 22 órakor egyromán honosságú mikrobuszban hat határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen.

A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.