Galéria!

Märcz Tamás szerint lenyűgöző a Tiszavirág Sportuszoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két nagy iramú edzőmérkőzést játszott egymással a magyar és a szerb vízilabda-válogatott csütörtökön a Tiszavirág Sportuszodában a szombati hivatalos nyitómérkőzés előtt.

– Nagyon nagy öröm, hogy elsők között lehetünk, akik kipróbálják ezt a lenyűgöző létesítményt – mondta lapunknak a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. – Egy jól kialakított, méltó sportkomplexumot kapott a szegedi úszósport – tette hozzá.

Märcz Tamás elmondta, a válogatott csütörtökön két nagy iramú, sportszerű edzőmérkőzést játszott Szerbia ellen. Kiemelte, a mérkőzéseken látszódott, hogy mindenki szeretné használni azt a kevés lehetőséget, ami a szezon közben adódik a válogatottak számára. Hozzátette, ezt az időszakot arra használják, hogy megtalálják a legideálisabb csapatot, amellyel megkezdhetik a felkészülést az olimpiára.  

Születésnapi ajándék

Szabó Zoltán számára igazán különleges a sportuszoda átadása, hiszen a Szeged VE vezetőedzője február 19-én, egy nappal a hivatalos nyitómeccs előtt ünnepli 49. születésnapját.

– Nagyon boldog vagyok, hogy szülinapi ajándék lett az új uszoda, habár kicsit jobban örültem volna, hogyha a tizennyolcadik születésnapomon nyílt volna meg – mondta mosolyogva, majd hozzátette, a régi uszoda felavatásán is jelen volt, örül, hogy az új átadását is megélheti.

– A vízben folyó szakmai munka valamennyi sportágnál jóval meghaladta azokat a lehetőségeket, amiket a régi uszoda kínált. Most, hogy kapunk egy ultramodern sportuszodát, a szakmai munkát arra a szintre lehet emelni, ahol a létesítmény van. Mindenki egy lelkesedési fokkal feljebb dolgozik ebben a medencében, méltó helyre kerülhet a szegedi vizes sportok összessége – osztotta meg gondolatait Szabó Zoltán.

Foto: MVLSZ/Derencsányi István

Előző sztori

Romlik a fegyelem, egyre több embert büntetnek meg

Következő sztori

Hamarosan szabad az út a kínai vakcina előtt