Szórakozás

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját szervezi a CityRocks

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját szervezi a CityRocks

2021. február 25., csütörtök
Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját szervezi a CityRocks

A CityRocks énekesek, dobosok, gitárosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését várja a nagyzenekarba. Szegeden 2018-ban 400-an, Kecskeméten 2019-ben már 500-an zenéltek együtt. Idén várhatóan még ennél is többen gyűlnek össze az első külföldi és a harmadik magyarországi rockflashmobra.

– A tavalyi év minden zenésznek és zenét szeretőnek nehéz volt. Reméljük, idén nyárra már csak egy rossz emlék lesz 2020 – mondta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője kiemelte: a külföldi esemény lebonyolítása óriási kihívás, hiszen Kolozsváron a magyarok mellett román, bolgár és ukrán résztvevők is a húrok közé csapnak, így az tényleg egy hatalmas nemzetközi zenésztalálkozó lesz. A dunaújvárosi koncert pedig azért lehet különleges, mert már a tavalyi, végül törölt dátumra is több mint 700-an jelentkeztek, ezért várhatóan idén egy hatalmas óriászenekar jön létre a Szalki-szigeten.

A szervezők mindkét flashmob dallistáját összeállították, a számokhoz pedig hamarosan elkészülnek a hangszeres oktatóvideók is. Így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, és arra, hogy valódi élményt szerezzenek maguknak a részvétellel. A nagyzenekarba tehát a profik mellett bátran jelentkezhetnek amatőr zenészek, sőt, olyanok is, akik eddig csak otthon, egyedül játszottak.

– A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek, és a helyszínen tényleg felszabadult örömzenélés lehessen – ezt már a CityRocks zenei rendezője mondta. Hímer István hozzátette: a szervező csapat számára az a legnagyobb öröm, amikor azt látják egy-egy koncerten, hogy a 8–10 éves kezdő, és az őszülő, rutinos rocker egymás mellett, mosolyogva zenél együtt.

A CityRocks eddigi koncertjeiről készült kisfilmek bejárták a világot

– Már 130 milliónál is több megtekintést értek el a szegedi és a kecskeméti koncertről készült filmjeink világszerte, emellett számos nemzetközi zenei szaklap is beszámolt az eseményeinkről – mondja a CityRocks filmjeinek rendezője. Révész Zsolt hozzátette: egyre többen jelentkeztek Európa több országából is az élő koncertekre.

– A zenészek és a közönség számára is ingyenes a részvétel. Azonban lehet, hogy idén „zárt kapus meccset" kell tartanunk a járványhelyzet miatt. Ezért készülünk arra is, hogy a koncertet több kamerával, élőben közvetítsük – tette hozzá Révész Zsolt.

A kolozsvári koncertre a www.cityrocks.ro, a dunaújvárosira pedig a www.cityrocks.hu weboldalon jelentkezhet mindenki, aki előadóként szeretne részt venni az eseményeken.

https://www.youtube.com/watch?v=tZN21fJVJH8&t=1s&ab_channel=CITYROCKS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.