Politika

Kormányellenes polgármesterek megbeszélték, hogy a kormány nem jó!

Kormányellenes polgármesterek megbeszélték, hogy a kormány nem jó!

2021. február 24., szerda
Kormányellenes polgármesterek megbeszélték, hogy a kormány nem jó!

"A rendszerváltás óta egyetlen kormány sem okozott annyi kárt a magyar városoknak és önkormányzatoknak, mint ez a mostani. És mindezt a világjárvány és a gazdasági világválság árnyékában. Ebben a helyzetben kulcsfontosságú, hogy a települések vezetői összefogjanak, és együtt álljanak ki a Fidesz igazságtalan bosszúpolitikájával szemben. Együtt állunk ki városaink és falvaink polgáraiért, együtt tiltakozunk az Orbán-kormány megszorító politikája ellen, amely veszélybe sodorta az önkormányzatok működését és függetlenségét" - írta ki magából keserűen Botka László, akinek irodájában gyűltek össze a kormányellenes polgármesterek, hogy "pártpolitikától független, szakmai alapokon nyugvó szoros együttműködést" alakítsanak ki. Sikerült kialakítani! Olyannyira, hogy meg is alapították rögtön a Magyar Önkormányzatok Szövetségének Dél-magyarországi tagozatát.

AMÖSZregionális értekezletét követő sajtótájékoztatón (amelyre lapunkat elfelejtették meghívni) Botka László azt mondta, több tucat dél-magyarországi polgármestertársával elsősorban arról egyeztettek, miként tudják az önkormányzatok a védekezést segíteni a járvány harmadik hullámában. Erről olyan sokat nem lehetett megtudni, mert sokkal inkább a kormányt szidták. A politikus leszögezte, Magyarországon gazdasági és járványügyi válsághelyzet van, ezért szoros együttműködésére van szükség a központi kormányzat és az önkormányzatok között. Ám - szerinte - a kormány kétfrontos háborút vív, egyszerre küzd a járvány és az önkormányzatok ellen.

(via MTI / Fotó: Iványi Aurél / Önkormányzati lap Szeged.hu)


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.