Katonai tábor épül Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A NATO finanszírozásában új katonai tábor épül a Veszprém megyei Gyulafirátót határában, amelyre azért van szükség, mert a honvédelmi és haderőfejlesztési program tervei alapján a honvédség a közeljövőben olyan új és modern technikai eszközökkel bővül, amelyek manőverezéséhez a korábbinál nagyobb hely kell. A helyszínre pedig azért esett a választás, mert a Bakonyban már a 19. század óta működik a lőtér. Az új bázist a településtől közel egy kilométerre valósítják meg – írja a Magyar Nemzet a Magyar Hírlap alapján .

Az építkezés a terep rendezésével elindult a közelmúltban. A tábor első üteme a tervek szerint 2023 elejére készül el, és a nemzetközi erők, valamint a Központi Lő- és Gyakorlótér állományának elhelyezésére is szolgál majd.

A komplex objektumban a sátorhelyek és elhelyezési épületek mellett egy gép- és harcjárműtelep, egy javítóműhely, étkezde, elsősegélynyújtó hely és sportközpont is lesz.

A beruházás fontos része lesz a hajmáskéri vasútállomás és a tábor között épülő önálló vasúti pálya is. Az új fejállomáson mind a személyi állomány, mind a nehéz technikai eszközök kirakodása és mozgatása megoldható a lakosság és a faluban közlekedők zavarása nélkül.

Előző sztori

Több mint százan érkeztek hívatlanul a megyébe

Következő sztori

Több mint félmilliárd forinttal húzták volna le az államot Szegeden