Közlekedés

Hétfőtől újra jár a vonat Hódmezővásárhelyre

Hétfőtől újra jár a vonat Hódmezővásárhelyre

2021. február 20., szombat
Hétfőtől újra jár a vonat Hódmezővásárhelyre

A Szeged - Hódmezővásárhelyi Népkert vonalszakasz nagyvasúti tervezési és kivitelezési munkái befejező fázisba léptek, így hétfőn újra megindulhat a forgalom a két település között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Szeged-Rókus - Hódmezővásárhelyi Népkert szakaszának felújítása 2018 tavaszán kezdődött a Szeged és Hódmezővásárhely között épülő tram-train beruházás részeként. A vonal 22 kilométeres szakaszán a pályaépítési munkák tavaly fejeződtek be. Azóta is folyamatosak a pálya és az ideiglenes létesítmények karbantartási munkái, valamint az ágyazat-, a padka és rézsűrendezés.

A tervezett menetrend biztosításáért két helyen - Szeged-Rókus elágazás - Baktó elágazás, valamint Sártó elágazás - Kopáncs állomások között - második vágányok épültek. A beruházás egyik elemeként részlegesen felújították és megerősítették az algyői vasúti hidat. Korszerűsítették az algyői állomást, új utasperont és P+R parkolót alakítottak ki, valamint átépítették az algyői állomásépületét és befejeződött a Domino55 típusú biztosítóberendezési rendszer kiépítése.

A beruházás teljes befejezését követően a pályát a tram-train és a vasúti szerelvények 100 km/h sebességgel használhatják.

ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉPÜLT ÚJJÁ

A nagyvasúti pálya rekonstrukciója a magyar állam finanszírozásában valósul meg, a kivitelező a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a fejlesztés szerződéses összege 25,676 milliárd forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.