/

Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hallgatók a 2020/2021-es tanév, tavaszi félévében online kezdték meg tanulmányaikat a Gál Ferenc Egyetem prevenciós ismereteket adó kurzusán a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek irányításával.

Az egyetem, az egyházmegye, valamint a Csongrád-Csanád megyei és a Békés megyei rendőr-főkapitányság két évvel ezelőtt kötött négyoldalú együttműködési megállapodást az indítandó bűnmegelőzési kurzusról.

Az együttműködési megállapodással lehetőség nyílt arra, hogy az egyetem óvodapedagógus és tanító, valamint hitéleti szakos hallgatói, illetve mindazok, akik az egyházmegye plébániáin, köznevelési, gyermekvédelmi, szociális és a karitász intézményeiben végzik munkájukat, megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, baleset- és bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során.

Az előadás-sorozat felöleli az internetbiztonság, a baleset-megelőzés, a drogprevenció, a jogismeret, a kriminálpszichológiai tapasztalatok, az áldozatvédelem és az áldozatsegítés témaköreit. A vendégelőadók prezentációiban pedig tűzvédelemről, a járványhelyzet miatt kialakult különleges jogrend hatásairól, elsősegélynyújtási alapismeretekről, a hozzátartozók közötti, illetve a kapcsolati erőszak témáiról is szó esik.

Előző sztori

Nagy sikert aratott a Szent Gellért Plébánia farsangi jelmezversenye

Következő sztori

Pluszpénzt kapnak a hétvégén is oltó háziorvosok