Közélet

Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Egyetemen

Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Egyetemen

2021. február 28., vasárnap
Folytatódik a bűnmegelőzési kurzus a Gál Ferenc Egyetemen

Az egyetem, az egyházmegye, valamint a Csongrád-Csanád megyei és a Békés megyei rendőr-főkapitányság két évvel ezelőtt kötött négyoldalú együttműködési megállapodást az indítandó bűnmegelőzési kurzusról.

Az együttműködési megállapodással lehetőség nyílt arra, hogy az egyetem óvodapedagógus és tanító, valamint hitéleti szakos hallgatói, illetve mindazok, akik az egyházmegye plébániáin, köznevelési, gyermekvédelmi, szociális és a karitász intézményeiben végzik munkájukat, megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, baleset- és bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során.

Az előadás-sorozat felöleli az internetbiztonság, a baleset-megelőzés, a drogprevenció, a jogismeret, a kriminálpszichológiai tapasztalatok, az áldozatvédelem és az áldozatsegítés témaköreit. A vendégelőadók prezentációiban pedig tűzvédelemről, a járványhelyzet miatt kialakult különleges jogrend hatásairól, elsősegélynyújtási alapismeretekről, a hozzátartozók közötti, illetve a kapcsolati erőszak témáiról is szó esik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.