Élete álma vált valóra a grönlandi szurkolónak, amikor élőben láthatta a MOL-Pick Szegedet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 31 esztendős grönlandi Suuluaraq John Petersen Motzfeldt valószínűleg a magyar kézilabdasport legnagyobb külföldi fanatikusa: annak ellenére, hogy 4600 kilométerre lakik, járt már Magyarországon, és több mérkőzésen tombolt a lelátón – írta meg a Blikk.

A grönlandi úriember a 2003-as horvátországi nőikézilabda-világbajnokság során vált a magyar kézilabda szerelmesévé. A cikk szerint a hazai női klubok közül a Győri Audi ETO a kedvence, de a Ferencvárost is szereti. A férfiaknál óriási Szeged-fanatikus, tartja a kapcsolatot a gárda tagjaival és rendszeresen szurkol nekik.

Motzfeldt a 2019-es budapesti nőikézilabda-BL Final Fourt a helyszínen tekintette meg, majd néhány nappal később az ő szavaival élve talán még ennél is nagyobb álma vált valóra. – Szegedre utazhattam a csapat Csurgó elleni bajnokijára. Egy magyar szurkolóbarátomnak hála, hatalmas meglepetésben volt részem, a hangosbemondó ugyanis külön üdvözölt. Szóhoz sem jutottam, úgy meghatódtam – idézte fel az emlékeket a lapnak.

Elmondta, a meccs után találkozhatott többek között kedvenc játékosával, Bánhidi Bencével is. – A játékosokkal készítettünk közös képeket a pálya szélén. A meccs után elmentünk egy étterembe, ahol a barátomnak köszönhetően egyszer csak megjelent Juan Carlos Pastor vezetőedző. Majdnem sírtam örömömben. Egész este a kézilabdáról beszélgettünk, örök élmény marad – mondta Motzfeldt.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Sok a disszonáns hang Szegeden az egyetem modellváltása kapcsán

Következő sztori

Vádat emeltek a szőregi gázolás ügyében