Sport

Csütörtökön (végre) jön a Vardar

Csütörtökön (végre) jön a Vardar

2021. február 17., szerda
Csütörtökön (végre) jön a Vardar

Vasárnap végig kiélezett mérkőzésen nyert 28-26-ra nyert a MOL-Pick Szeged a Vardar ellen idegenben, ami egyben az első sikere volt a szegedieknek Szkopjéban a kétszeres BL-győztes csapat ellen.

Írhatnánk, hogy a visszavágóra nem kell sokat várni, de ez nem lenne teljesen igaz, ugyanis a csütörtöki szegedi meccsre már harmadszor jelölt ki időpontot az európai szövetség. Először október 1-ről kellett halasztani a szegediek koronavírusos megbetegedése miatt, majd a december 22. volt az új dátum, de újból halasztottak.

Most úgy tűnik, hogy csütörtökön 18 óra 45 perckor lépnek pályára Szegeden. Az Észak-Macedón csapat busszal indult Szegedre, ahova várhatóan szerdán a kora esti órákban érkeznek, majd tréningeznek az Újszegedi Sportcsarnokban.

A MOL-Pick Szeged először nyert idegenben ebben a kiírásban, ami mindenképpen jót tett a játékosok önbizalmának. A múlt hét egészen jól sikerült a csapatnak, két meccsen (Porto, Vardar) 4 pontot gyűjtöttek, ezzel megduplázták eddigi pontjaikat és egy helyet előre lépve a 6. helyen állnak a csoportban.

A járványhelyzet miatt nagyon sok kérdés van még a BL-csoportkörrel és az egyenes kieséses szakasszal kapcsolatban. Nem tudni, hogy a csoportban minden kiírt meccset le tudnak-e játszani csapatok, illetve az sem tisztázott, hogy hány együttes juthat az egyenes kieséses szakaszba (a hölgyeknél már eldöntötte az EHF, hogy minden gárda továbblép a csoportból) és ott hogyan folytatják a küzdelmeket. A szegediek egy újabb Vardar elleni győzelemmel megerősíthetik 5. helyüket a tabellán és esélyt teremtenek arra, hogy még egy helyet előrelépjenek a csoportkör végéig.

ERŐT AD A SZKOPJEI SIKER

- Ez a szkopjei siker hatalmas erőt adhat nekünk. Sőt, az, hogy zsinórban kétszer nyertünk, nagyon fontos volt a lelkünknek. Hihetetlen jó érzés volt együtt örülni az öltözőben, hatalmas boldogság töltött el bennünket a Vardar legyőzése után. Keddtől viszont már csakis a csütörtöki szegedi meccsre koncentrálunk, mert már a szkopjei mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy egy pillanatra sem szabad kihagynunk - nyilatkozta a Vardar ellen hat gólt szerző Bánhidi Bence a szegedi klub hivatalos oldalának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.