Csütörtökön (végre) jön a Vardar

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap végig kiélezett mérkőzésen nyert 28-26-ra nyert a MOL-Pick Szeged a Vardar ellen idegenben, ami egyben az első sikere volt a szegedieknek Szkopjéban a kétszeres BL-győztes csapat ellen.

Írhatnánk, hogy a visszavágóra nem kell sokat várni, de ez nem lenne teljesen igaz, ugyanis a csütörtöki szegedi meccsre már harmadszor jelölt ki időpontot az európai szövetség. Először október 1-ről kellett halasztani a szegediek koronavírusos megbetegedése miatt, majd a december 22. volt az új dátum, de újból halasztottak.

Most úgy tűnik, hogy csütörtökön 18 óra 45 perckor lépnek pályára Szegeden. Az Észak-Macedón csapat busszal indult Szegedre, ahova várhatóan szerdán a kora esti órákban érkeznek, majd tréningeznek az Újszegedi Sportcsarnokban.

A MOL-Pick Szeged először nyert idegenben ebben a kiírásban, ami mindenképpen jót tett a játékosok önbizalmának. A múlt hét egészen jól sikerült a csapatnak, két meccsen (Porto, Vardar) 4 pontot gyűjtöttek, ezzel megduplázták eddigi pontjaikat és egy helyet előre lépve a 6. helyen állnak a csoportban.

A járványhelyzet miatt nagyon sok kérdés van még a BL-csoportkörrel és az egyenes kieséses szakasszal kapcsolatban. Nem tudni, hogy a csoportban minden kiírt meccset le tudnak-e játszani csapatok, illetve az sem tisztázott, hogy hány együttes juthat az egyenes kieséses szakaszba (a hölgyeknél már eldöntötte az EHF, hogy minden gárda továbblép a csoportból) és ott hogyan folytatják a küzdelmeket. A szegediek egy újabb Vardar elleni győzelemmel megerősíthetik 5. helyüket a tabellán és esélyt teremtenek arra, hogy még egy helyet előrelépjenek a csoportkör végéig.

ERŐT AD A SZKOPJEI SIKER

– Ez a szkopjei siker hatalmas erőt adhat nekünk. Sőt, az, hogy zsinórban kétszer nyertünk, nagyon fontos volt a lelkünknek. Hihetetlen jó érzés volt együtt örülni az öltözőben, hatalmas boldogság töltött el bennünket a Vardar legyőzése után. Keddtől viszont már csakis a csütörtöki szegedi meccsre koncentrálunk, mert már a szkopjei mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy egy pillanatra sem szabad kihagynunk – nyilatkozta a Vardar ellen hat gólt szerző Bánhidi Bence a szegedi klub hivatalos oldalának.

Előző sztori

Megint egészségtelen a levegő Szegeden

Videó!
Következő sztori

Enyhe, kora tavaszi időt ígérnek

Legutóbbi hasonló cikkek