Vélemény

Amikor rájuk jön a 8 perc

Amikor rájuk jön a 8 perc

2021. február 15., hétfő
Amikor rájuk jön a 8 perc

Ugye, mindenki ismeri azt a mondást, hogy „rájött az öt perc”? Hát elnézve a baloldal hétfői parlamenti felszólalásait, akkor ezt újraértelmeztem, mivel ott nyolc perc a felszólalási idő. Nyolc percen keresztül gyalázkodhat Jakab Péter, Szabó Tímea, Korózs Lajos vagy Tordai Bence. Lehet tolvajozni, lehet a sajtószabadság megszűnéséről fantáziálni és azzal vádolni a kormányt, hogy kifosztja az önkormányzatokat és a nyugdíjasokat.

Hát ez elég érdekes, mivel pont a Gyurcsány-kormány vette el a tizenharmadik havi nyugdíjat, vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Most meg azok a DK-s és MSZP-s képviselők féltik az időseket, akik anno megszavazták a tizenharmadik havi nyugdíjuk eltörlését. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a baloldali kormányzás alatt a gáz-, a víz- és az áramszolgáltatás ára az egekben volt. Azt is elegánsan elfelejti a baloldal, hogy ők hajszolták bele a magyarokat a devizahitelekbe, amiből a jelenlegi kormányzat segítségével tudtak kikecmeregni a forintositás után. A parlamentben viszont - jó öreg kommunista módszer szerint - ezt mind Orbán Viktorra akarják kenni.

A "kétszínű koalíció” (hogy Kocsis Mátét idézzem) csak kritizálni tud: kevés a lélegeztetőgép, túl sok a lélegeztetőgép, nincs elég maszk, minek halmozunk fel ennyit? Az orosz vakcinát is emberkísérletnek nevezték egészen addig, amíg Angela Merkel is tárgyalni kezdett Putyin elnökkel a Szputnyik V-ről. Most a Sinopharm vakcináját nevezte Jakab Péter kínai cuccnak, amivel a kormány össze vissza oltogatna. Csak éppen Markus Söder bajor miniszterelnök és Jens Spahn német egészségügyi miniszter is már bekérette a kínai oltóanyag dokumentációját. A kormány sikere a baloldal kudarca. A hatalom utáni vágy már megmérgezte az elméjüket.

Az egyik leggusztustalanabb ötlete Márki-Zay Péternek volt: „Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy…” Hódmezővásárhely polgármesterét az sem érdekelné, ha honfitársaink halnának meg egy orvosi sztrájk miatt, ha ezzel közelebb kerülnének a kormányzáshoz. Ebből is látszik, hogy őket nem a haza, a nemzet, az emberek boldogulása érdekli, hanem kizárólag a hatalom.

Gyurcsány összefüggéstelenül beszél, megjátszva a jóságos honatyát, Karácsony Gergely szokása szerint posztolgat a meleg irodából, Fekete-Győr András Lenin-fiúkhoz híven fenyegeti a Fidesz szavazóit. Eközben Sára Botond sorra látogatja az idősotthonokat és szállítja az oltóanyagokat, amelyet Szíjártó Péter sikeres tárgyalásai után leszállítottak nekünk. Hát ez a különbség köztünk és a kétszínű koalíció között. A konzervatív jobboldal dolgozik, amig a balliberálisok kamuvideókat gyártanak és igyekeznek mindennel gátolni a védekezést, valamint csökkenteni az oltási hajlandóságot.

A parlament hétfői ülésén Orbán Viktor közölte, hogy 2,5 millió ember oltására elegendő kínai vakcinát vásárolunk a Sinopharmtól. Az európai vakcinaellátás bizonytalanságai mellett sikerült elérni, hogy május végéig 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló méretű nyugati ország - mondta a kormányfő. Hát ez az a siker, ami fáj a baloldalnak, főleg, hogy tudják, ők erre képtelenek lennének.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.