Sport

A masodik félidőben nem volt ellenszer a PSG ellen

A masodik félidőben nem volt ellenszer a PSG ellen

2021. február 6., szombat
A masodik félidőben nem volt ellenszer a PSG ellen

A MOL-Pick Szegedben a horvát Luka Stepancic hosszú sérülés után az idei kiírásban először készülhetett a BL meccsre, a szegediek pedig így először léphettek pályára a legerősebb csapatukkal a szezonban. A PSG-ben ott volt a pályán az egyiptomi világbajnokságon múlt vasárnap aranyérmet szerző dán Mikkel Hansen és Henrik Toft Hansen. A két csapat 10 nap híján 1 éve találkozott egymással, akkor az Újszegedi Sportcsarnokban 32-29-re a hazaiak nyertek- Joan Canellas emlékezetes, 10 gólos produkciójával.

Mikler Roland átmentette a világbajnokságon mutatott remek formáját, a bravúros védéseinek és az ellenfelénél precízebb támadójátéknak köszönhetően gyorsan három gólos előnyt szerzett a Szeged. Mindkét oldalon nagyon szigorúan védekeztek a csapatok, ami lehetőséget adott az indításokra. Bár jó százalékkal lőtték be mindkét oldalon ezeket, de a kapusoknak is bőven akadt látványos védése-Vincent Gerard például a meccset remekül kezdő Dean Bombac ziccerét fogta. (15. perc: 9-5)

https://twitter.com/i/status/1358139739652636672

A 20. percig nem is volt gond a Szeged játékával, akkor azonban hullámvölgybe került a csapat. A sorozatban kimaradt helyzeteket a PSG gólokkal büntette és a 22. perc legvégén már döntetlennél kellett időt kérnie Juan Carlos Pastornak. Ezután Luka Stepancic percei következtek. Az egykori PSG játékos sorozatban lőtt három góljával ismét a hazaiaknál volt az előny, és ezt a félidő végéig őrizni is tudták. (30. perc: 17-16)

A félidei statisztika.

Stanislav Kasparek kiállításával és Mikkel Hansen hétméteres góljával indult a második félidő, majd Dylan Nahi szélső góljával először vezetett a meccsen a PSG. Az első játékrészhez képest lényegesen több hiba volt a szegediek játékában, így a 37. percig tartani is tudták előnyüket a vendégek. Akkor azonban ők hibáztak kétszer is, amit kihasznált a Pick és visszavette az előnyt. Növelni azonban nem tudták, sőt a Mikkel Hansen által remekül mozgatott párizsiak vezettek ismét a félidő felénél. (45. perc: 25-26)

https://twitter.com/i/status/1358152813684088833

Az 50. percre sikerült ezt az előnyüket megduplázni, a nagyobb bajt megelőzendő Juan Carlos Pastor időt kért. Ez azonban most nem úgy jött be, ahogy az első félidőben. Rendre kimaradtak a szegedi helyzetek, és a kapuban sem sikerült bravúrokat hozni, így az 55 percben már néggyel ment a PSG. Hogy az esély megmaradjon a döntetlenre, arról Mikler Roland egy védéssel, Bánhidi Bence és Martin Stranovsky gondoskodott, így a vége előtt visszajött lőtávolba a Pick. Matej Gaber remek védekezése után az 59. percben tovább csökkenthette volna hátrányát a Szeged, azonban Joan Canellas lövést hibázott, ami eldöntötte a két pont sorsát. (60. perc: 29-29)

A PSG Tweeter oldala nem véletlen Mikler Hansen képével illusztrálta a győzelemről szóló hírt

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: Nagyon sokat kell még gyakorolnunk a védekezésünket. Főleg a második félidőben hibáztunk hátul, amikor fáradni kezdtünk. Támadásban jók voltunk, lőttük-kaptuk a gólokat, de a végén nem jöttek a védések nálunk, ezért nem tudtuk visszavenni a vezetést. Nem álltunk még össze, időre van szükségünk. Hétfőn derül ki, hogy Luka Stepancic sérülése mennyire súlyos.

Raúl Gonzáles, a PSG vezetőedzője: Nagyon jól támadott a Szeged és a védekezése is rendben volt az első félidőben. Mi védekezést váltottunk és ez jól sült el, ez hozta meg a sikerünket. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

MEGSZAKADT EGY HOSSZÚ SOROZAT

Ezzel megszakadt a szegediek 18 találkozóból álló hazai veretlenségi sorozata a BL-ben. A csapat legutóbb 2017. december 2-án a lengyel Wisla Plocktól kapott ki, azóta 14 győzelem mellett négyszer döntetlent játszott házigazdaként.

A szegedieknek ez volt a hetedik BL meccse a szezonban, és a második győzelmük. A tabellán a még éppen továbbjutást érő 6. helyen állnak.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, AZ 1. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS


MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) 29–32(17–16)
Szeged, zárt kapuk mögött. V:Panzics, Moszorinszki (szerbek)
SZEGED:MIKLER – Sostaric3 (2),STEPANCIC4,Bombac3,BÁNHIDI4,Mackovsek4,J. Källman4. Csere:Alilovic (kapus), Gaber, Kaspárek1,Bodó1,M. Stranovsky1,J. Canellas1,Henigman, B. Radivojevics3. Edző:Juan Carlos Pastor
PSG:GÉRARD – STEINS6,Kristopans1,Morros, Toft Hansen3,NAHI6,M. HANSEN10 (4). Csere:Genty (kapus), Solé1,Kounkoud1,Remili2,Syprzak2,Grebille. Edző:Raúl González
Kiállítások:6, ill. 2 perc
Hétméteresek:3/2, ill. 4/4

JÖVŐ HÉTEN FOLYTATJÁK

Bár az eredeti tervek szerint a MOL-Pick Szeged kedden a norvég Elverum ellen játszott volna idegenben, de az ottani járványügyi előírások miatt el kellett halasztaniuk a meccset. Nem maradnak azonban BL találkozó nélkül a szegediek a jövő héten sem, csütörtökön este a Porto látogat az Újszegedi Sportcsarnokba.

borítókép: www.nso.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.