Közélet

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk

2021. február 16., kedd
A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk

Kiss Róbert közölte, hogy a karanténkötelezettség alóli mentesítést két negatív PCR-teszt birtokában kérhetik az utasok.

Az első ilyen vizsgálatként figyelembe veszik a schengeni tagállamok valamelyikében, az Egyesült Államokban vagy Kanadában végzett tesztet, de a második negatív eredményig fennáll a karanténkötelezettség - tudatta az alezredes. Hozzátette: azok, akik felgyógyultak a koronavírus-betegségből és ezt igazolni is tudják, hat hónapig mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Emlékeztetett: a Romániába személyforgalomban beutazó magyar állampolgárok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha igazolják, hogy legkevesebb tíz nappal korábban megkapták a koronavírus elleni védőoltás második dózisát. Más országok is a védőoltás beadásának igazolásához kötik a karanténkötelezettség alóli mentesülést.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.