Gazdaság

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

2021. február 21., vasárnap
A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Schanda Tamás kijelentette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, soha nem látott mértékű, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon - tette hozzá.

A tervek közül az államtitkár kiemelte a bölcsödei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabusz rendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét

- mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

A munkát folytatja a kormány a gazdaság újraindításának akciótervével, amelynek keretében például bővítették az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottak a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottak végre az orvosoknál, visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítanak, fenntartják a hitelmoratóriumot és a legkissebb vállalkozásoknak 10 millió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak - sorolta.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, hogy a baloldal adóemelésekkel megsarcolta az embereket a gazdasági válság idején, de a problémákat képtelen volt megoldani. A jelenlegi kormány a megszorítások és segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosít - jegyezte meg.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.