68 migránsnak lett végállomás Csongrád-Csanád

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 68 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök február 16-án 5 óra 30 perc és február 17-án 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Tiszasziget, Makó és Röszke közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, líbiai, marokkói és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá február 16-án 8 óra 45 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 16-án 21 óra 50 perckor a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Előző sztori

Útfelújításokra készülnek Maroslelén

Következő sztori

Változnak az érettségi vizsgakövetelményei