Illegális bevándorlás

68 migránsnak lett végállomás Csongrád-Csanád

68 migránsnak lett végállomás Csongrád-Csanád

2021. február 17., szerda
68 migránsnak lett végállomás Csongrád-Csanád

A járőrök február 16-án 5 óra 30 perc és február 17-án 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Tiszasziget, Makó és Röszke közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, líbiai, marokkói és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá február 16-án 8 óra 45 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 16-án 21 óra 50 perckor a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.