57 migránst tartóztattak fel egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 57 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök február 9-én 5 óra 30 perc és február 10-én 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Szatymaz, Makó, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, afgán, szír, algériai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen két bolgár, két török és egy román honosságú kamionban összesen 32 határsértőt találtak. A migránsok afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Két bolgár és egy török sofőrrel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Még nem akar nyitást a magyarok többsége

Következő sztori

Roham indulhat az otthonfelújítási támogatásért