46 migránst fogtak egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 46 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság

A járőrök február 18-án 5 óra 30 perc és február 19-én 5 óra 30 perc között hat esetben 28 határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás, Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 18-án két bolgár honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 18-án este a nagylaki közúti határátkelőhelyen két török honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a török sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Videó!
Előző sztori

Sok szabálytalan autóst büntettek meg a megyében

Következő sztori

Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk – jelentette ki Orbán Viktor