Illegális bevándorlás

46 migránst fogtak egy nap alatt megyénkben

46 migránst fogtak egy nap alatt megyénkben

2021. február 19., péntek
46 migránst fogtak egy nap alatt megyénkben

A járőrök február 18-án 5 óra 30 perc és február 19-én 5 óra 30 perc között hat esetben 28 határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás, Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 18-án két bolgár honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá február 18-án estea nagylaki közúti határátkelőhelyen kéttörök honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a török sofőrökkel szemben embercsempészésmiatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.