36 határsértőt tartóztattak fel 24 óra alatt a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 36 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök február 17-én 5 óra 30 perc és február 17-én 17 óra 30 perc között hat esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Makó, Ferencszállás, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök emellett február 17-én 9 óra 30 perckor négy határsértőt fogtak el Mórahalom közigazgatási területén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat átadták a román hatóságoknak.

Az egyenruhások továbbá február 18-án 2 óra 30 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely területén hat határsértőt fogtak el. A migránsok egyike palesztin, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Jól jártak a szegedi cicamentők

Következő sztori

Szabadulhat Szegedről Magda Marinko