Közélet

Érdekes magyarázattal állt elő az önkormányzati cég, hogy miért nem viszik el hetek óta a szemetet!

Érdekes magyarázattal állt elő az önkormányzati cég, hogy miért nem viszik el hetek óta a szemetet!

2021. január 16., szombat
Érdekes magyarázattal állt elő az önkormányzati cég, hogy miért nem viszik el hetek óta a szemetet!

Az önkormányzat kiadványa szerint azért állnak az utcákon hetek óta a sárga, szelekítv kukák, mert 2020-ban az 53. héten volt utoljára szállítás, ezért január első hetében nem ismételték meg a gyűjtést, mert így felborult volna a korábbi kéthetenkénti, páratlan héten történő szállítás menetrendje.

Igen érdekes, mondhatni kreatív kifogás ez, ami feltűnt az ellenzéknek is, amely szerint sok pénzt fizetnek a szegediek, hogy elszállítsák a szemetet, a 2021-es naptár pedig nem érhette váratlanul a szegedi önkormányzatot, vagy a cégét sem.

"Három hete nem viszik el a szelektív hulladékgyűjtőket Szegedkertvárosi részein. Az önkormányzati cég azzal az elképesztő magyarázattal állt elő, ez azért nem történt meg eddig, mert 2020. az 53. héttel zárult, és csak páratlan heteken szállítják a sárga kukákat. Ez első hallásra akár érthető is lenne, azonban Szeged lakói hozzászoktak és ki is fizették, hogy szelektív hulladékként keletkező szemetüket kéthetente elszállítsák" - áll a szegedi Fidesz-frakció közleményében.

Minden szegedi erőfeszítéseket tesz a zöldebb környezetért azzal, hogy szelektíven tárolja a hulladékát! Az is biztos, hogy ha nem fér az egyik kukába, hát előbb vagy utóbb belekerül a másikba, hiszen a konyhában bizonyosan nem maradhat! A naptár, amely tartalmazza, hogy hány hetes lesz az év, elég hamar (minimum egy évvel korábban) megismerhető!

- írja az ellenzéki frakció, amely a közlemény végén a Momentumos Mihálik Edvint is megtalálta.

"Ugye Mihálik Edvin Tanácsnok Úr?! Talán ha végezné a munkáját, gondoskodhatott volna az 53. héten esedékes elszállítások pótszállítással történő teljesítéséről! Talán csak gondolkodni kellett volna…" - zárja a dokumentumot a szegedi Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.