Érdekes magyarázattal állt elő az önkormányzati cég, hogy miért nem viszik el hetek óta a szemetet!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hegyekben áll a szemét, pontosabban tele vannak a sárga kukák Újszegeden. Az önkormányzati cég érdekes okokkal magyarázta, miért nem viszik el azokat. Nagy kár, hogy a kifogás gyenge - áll az ellenzék közleményében.

Az önkormányzat kiadványa szerint azért állnak az utcákon hetek óta a sárga, szelekítv kukák, mert 2020-ban az 53. héten volt utoljára szállítás, ezért január első hetében nem ismételték meg a gyűjtést, mert így felborult volna a korábbi kéthetenkénti, páratlan héten történő szállítás menetrendje.

Igen érdekes, mondhatni kreatív kifogás ez, ami feltűnt az ellenzéknek is, amely szerint sok pénzt fizetnek a szegediek, hogy elszállítsák a szemetet, a 2021-es naptár pedig nem érhette váratlanul a szegedi önkormányzatot, vagy a cégét sem.

Három hete nem viszik el a szelektív hulladékgyűjtőket Szeged kertvárosi részein. Az önkormányzati cég azzal az elképesztő magyarázattal állt elő, ez azért nem történt meg eddig, mert 2020. az 53. héttel zárult, és csak páratlan heteken szállítják a sárga kukákat. Ez első hallásra akár érthető is lenne, azonban Szeged lakói hozzászoktak és ki is fizették, hogy szelektív hulladékként keletkező szemetüket kéthetente elszállítsák” – áll a szegedi Fidesz-frakció közleményében.

Minden szegedi erőfeszítéseket tesz a zöldebb környezetért azzal, hogy szelektíven tárolja a hulladékát! Az is biztos, hogy ha nem fér az egyik kukába, hát előbb vagy utóbb belekerül a másikba, hiszen a konyhában bizonyosan nem maradhat! A naptár, amely tartalmazza, hogy hány hetes lesz az év, elég hamar (minimum egy évvel korábban) megismerhető!

– írja az ellenzéki frakció, amely a közlemény végén a Momentumos Mihálik Edvint is megtalálta.

Ugye Mihálik Edvin Tanácsnok Úr?! Talán ha végezné a munkáját, gondoskodhatott volna az 53. héten esedékes elszállítások pótszállítással történő teljesítéséről! Talán csak gondolkodni kellett volna…” – zárja a dokumentumot a szegedi Fidesz.

Előző sztori

Hamarosan jön a vakcinaútlevél

Következő sztori

Vörös kód lép életbe Magyarországon!

Legutóbbi hasonló cikkek