Gazdaság

HOPPÁ: Hárommilliárdos, Szegedet is érintő bővítést jelentettek be!

HOPPÁ: Hárommilliárdos, Szegedet is érintő bővítést jelentettek be!

2021. január 14., csütörtök
HOPPÁ: Hárommilliárdos, Szegedet is érintő bővítést jelentettek be!

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a beruházás során 45 új kutatással, fejlesztéssel foglalkozó mérnököt vesz fel a cég.

Nagy jelentősége van ezen beruházásnak, mert olyan kutatásokat folytatnak ezekben a központokban, amelyek célja, hogy az egészségügyi rendszerek működését hatékonyabbá tegyék - tette hozzá, így ezekért még nagyobb a harc, mivel

"ahol a jövő technológiáját fejlesztik, ott van a hosszú távú versenyelőny".

Nemesi Pál, a Dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa üdvözölte a beruházást, hozzátéve, hogy a jól működő együttműködések, fejlesztések azonnal tudnak reagálni az olyan kihívásokra, amelyet a koronavírus-járvány is teremtett. A dél-alföldi régió fellegvára egészségipari szempontból Szeged, a Szegedi Tudományegyetem, amely egészségügyi kutatások tekintetében nemzetközi szinten kiváló teljesítményt nyújt, ez a bővítésnek köszönhetően tovább fejlődik majd.

A GE Healthcare a GE 16,7 milliárd dolláros egészségügyi üzletága, amely ma Magyarországon több mint 700 munkatársat foglalkoztat. Az orvosi képalkotó, betegfigyelő berendezések és digitális technológiák vezető szolgáltatójaként, a GE Healthcare intelligens eszközök, adatelemzés, alkalmazások és szolgáltatások révén teszi lehetővé az egészségügyben dolgozók számára, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhassanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.