Illegális bevándorlás

52 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanádban

52 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanádban

2021. január 14., csütörtök
52 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanádban

A járőrök január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között tizenegy esetben összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Maroslele, Makó, Szentes, Ruzsa és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni, afgán, marokkói, algériai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román-magyar közös ellenőrzés során a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen ma 5 óra 30 perc körül egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A kiszombori határrendészeti kirendeltség járőrei január 13-án 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy német honosságú személyautót a település külterületén. A gépkocsit egy német állampolgárságú férfi vezette, a járműben rajta kívül még két, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Utasait az egyenruhások - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.