52 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanádban

A rendőrök 52 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatásaiból.

A járőrök január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között tizenegy esetben összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Maroslele, Makó, Szentes, Ruzsa és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni, afgán, marokkói, algériai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román-magyar közös ellenőrzés során a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen ma 5 óra 30 perc körül egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A kiszombori határrendészeti kirendeltség járőrei január 13-án 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy német honosságú személyautót a település külterületén. A gépkocsit egy német állampolgárságú férfi vezette, a járműben rajta kívül még két, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Utasait az egyenruhások – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Több mint 380 szakkal csábítja a fiatalokat az SZTE

Következő sztori

Kubatov Gábor: Jó esélyünk van, hogy a következő választásokat meg tudjuk nyerni

Legutóbbi hasonló cikkek